MIRË SE VINI!

TË GJITHË PËR SHKOLLËN SHQIPE Të nderuar lexues, ju urojmë mirëseardhje në faqen tonë!  www.uraebashkuar.com Me respekt redaksia “www.uraebashkuar.com” fton të gjithë ata që duan të kontribuojnë për kulturën shqiptare, gjuhën shqipe, në veçanti për mërgatën shqiptare, e cila është, ditë e më tepër, duke u ballafaquar me harresën e gjuhës, tek fëmijët e tyre. Në këtë drejtim të bashkëpunoni me ne, duke na sjell: shkrime, opinione, analiza, vërejtje, këshilla në dobi të kulturës, historisë dhe mësimit plotësues në gjuhën shqipe, […]

NË BAVARI TË GJERMANISË, KËSHILLI PËR MËSIM PLOTËSUES NË GJUHËN SHQIPE MBAJTI NJËVJETORIN E TIJ

Më 29 prill 2018 në Munih të Gjermanisë u mbajte njëvjetori i themelimit të shkollës shqipe me Mësim Plotësues në Gjuhën Shqipe. Të pranishëm, përpos bashkëkombësve, përfaqësues të shoqatave, Këshillave të Prindërve, prindërit, ishte edhe përfaqësuesi nga Ministria e Punëve të Jashtme të Republikës së Kosovës Z. dr. Hamdi Reçica, përfaqësuesi nga kultura Gjermane, z. Christian Hoferer, si dhe përfaqësuesit nga nga kultura Gjermane, z. Christian Hoferer, si dhe përfaqësuesit nga shoqata gjermane “Morgen.V.” Songul Akpinar. Po ashtu të pranishëm ishin […]

EKSKURSIONI PESËDITOR NË ATDHE, ME NXËNËSIT E SHKOLLËS SHQIPE NË BAVARI

Shkruan: Fatmire Krasniqi Këshilli për Mësimin Plotësues në Gjuhën Shqipe në Bavari (KMPGJSH-ja), në bashkëpunim me ministrinë e Diasporës, kryesisht me z. Ymer Avdiun, i cili dhe ishte i angazhuar të merrej me grupin e nxënësve të ardhur nga shkolla shqipe me mësim plotësues nga Bavaria. Ky organizim i ekskursionit 5 ditor, shëtitje nëpër Kosovë e Shqipëri, ishte kryesisht me nxënësit e klasave të Munihut, Fürstenfeldbrückut dhe të Dingolfingut, nën përkujdesën e KMPGJSH-së dhe të Ministrisë së Diasporës, po ashtu […]

TAKIMI I KRYESISË SË KMPGJSH ME MËSIMDHËNËS DHE PËRGATITJA PËR VITIN SHKOLLOR 2018/19 NË BAVARI

Shkruan: Fatmire Krasniqi (24.09.2018) Më 22.09.2018 në Munih Këshilli për Mësimin Plotësues në Gjuhën Shqipe në Bvari, bashkë me mësimdhënësit mbajti takimin e radhës. Ndërsa në emër të Këshilli të arsimtarëve, mësimdhënësit dhe kryesinë e KMPGJSH-së i përshëndeti kryetari, Mustafë Krasniqi, kurse mësimdhënësve ju uroj punë të mbarë në fillimin e vitit shkollor 2018/19, në nivel të Bavarisë! Në hapje të mbledhjes Krasniqi ndër të tjera tha:  “Pas suksesi që kemi arritur si Këshillë, ta përmbyllim me sukses vitin shkollor 2017/18 […]

Këshilli i Mësimit Plotësues në gjuhën Shqipe në Bavari Zgjodhi kryesin e re

Mynih, 25 prill 2017: Më 23.04.2017 në Mynih-Bavari të Gjermanisë në prani të mësueseve dhe mësuesve, Këshillit të prindërve, Shoqatave dhe përfaqësuesëve të bizneseve që jetojnë dhe veprojnë në Bavari, u mbajt Kuvendi Themelues për Mësim Plotësues në Gjuhën Shqipe. Në Kuvend të pranishëm ishin Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë së Republikës së Kosovës, Arsim Bajrami me stafin e tij, Ministri i Diasporës së Republikës së Kosovës Valon Murati, si dhe drejtori i Departamentit për Arsim dhe Kulturë në […]

TAKIMI I KRYESISË SË NGUSHTË E KËSHILLIT TË MËSIMIT PLOTËSUES NË GJUHËN SHQIPE NË BAVARI

(Më 02.07.2017) Dje, më 01  korrik 2017, kryesia e “Këshillit të Mësimit plotësues në Gjuhën Shqipe në Bavari”, pati mbledhjen e radhës, ku ndër të tjera u pasqyrua puna dhe aktiviteti i deritashëm i Këshillit, që nga Kuvendi themelues e këtej.   Në mbledhje përpos anëtarëve të kryesisë së Këshillit mori pjesë edhe konsulli i Republikës së Shqipërisë shkëlqesia e tij z. Dashnor Ibra. I ftuar ishte edhe kryekonsulli i Republikës së Kosovës, Nasert Idrizi, që për shkak të obligimeve […]

TAKIMI I KRYESISË SË KMPGJSH-SË, PARA FILLIMIT TË VITIT SHKOLLOR

Shkruan: Fatmire Krasniqi Në Munih të Gjermanisë më 30.09. 2017  u mbajt takimi i radhës së Kryesisë së Këshillit të Mësimit Plotësues në Gjuhën Shqipe në Bavari, të pranishëm ishin përfaqësuesit e dy konsullatave tona shqiptare në Munih Z. Kajtazi dhe Z. Ibro. Mbledhjen e hap kryetari, KMPGJSH-së z. Krasniqi,  ku ndër tjera përshëndeti të pranishmit dhe përfaqësuesit e dy konsullatave shqiptare në Munih të Gjermanisë Z. Kajtazi dhe Z. Ibro. Ndërsa pikat e renditë të ditës i lexoi sekretari  […]

EDHE NJË KLASË E RE NË GJUHËN SHQIPE – NË HOLZKIRCHEN TË GJERMANISË

Shkruan: Fatmire Krasniqi- Munih, 8 shtator 2017: Më 07.10.2017,në Holzkirchen-Gjermani, Këshilli për Mësimin Plotësues në Gjuhën Shqipe në Bavari së bashku me këshillin e prindërve të këtij qyteti dhe në praninë e telave të çiftelisë dhe të gitares u bë hapjen e klasës në gjuhën shqipe. Të pranishëm ishin: prindërit, nxënësit dhe kryetari i KMPGJSH, z. Mustafë Krasniqi. Krasniqi ndër të tjera theksoj rendësin e Mësimit Plotësues në Gjuhën Shqip dhe sfidat e mëdha në këtë rrugëtim që do të […]

Zgjerohet Mësimi Plotësues në Gjuhën Shqipe në Munih të Gjermanisë

Shkruan: Isuf Bytyçi Mësuesja Fahrije Basha, në bashkëpunim me prindërit shqiptarë, Këshillin Organizativ për Mësimin Plotësues  në Gjuhën Shqipe, të aktivistëve shqiptarë në Bavari dhe të drejtoreshës së shkollës, në ditën e Premte më datën 6 tetor 2017, e hapën edhe një klasë në rrugën  Grafingerstr 71, në Munih. Me rastin e hapjes së klasës, ishin të pranishëm: prindërit shqiptarë që me entuziazëm e kishin pritur momentin e takimit, dhe nxënësit që ua shkëlqenin sytë nga gëzimi! Aty ishte aktivisti […]

SEMINARI I GJUHËS SHQIPE NË VELIKA GORICA TË ZAGREBIT, KROACI

Shkruan: Mustafë Krasniqi-12.12.2017 Piazhe Griande ka thënë: “qëllimi kryesor i arsimimit është që të krijojë njerëz që janë të aftë për të bërë gjëra të reja, jo thjesht ta përsërisin atë që kanë bërë brezat e tjerë…”!  Andaj, mësimi i gjuhës shqipe në mërgatë sikur vije duke u zbehur, nga fakti se ka munguar një angazhim i tërë spektrit politike e atij shoqërorë, konkretisht i vetë mërgatës, i cili sikur e ka injoruar pa vetëdije çështjen më thelbësore të arsimit, në gjuhën […]