GJUHA AMTARE!

Çdo qytetarë e ka për obligim moral dhe kombëtar të ruaj për vete dhe për fëmijët e tij gjuhën amtare, pa marrë parasysh vendin ku jeton. Por, organizimi institucional është shumë më i suksesshëm, se sa ai i shoqatave vullnetare, të cilat jo rrallë herë ngatërrohen me këmbët e veta. Shkruan: Vaxhid Sejdiu Një ndër detyrat më të shenjta, në jetën […]

Në Olching të Bavarisë- Gjermani u festua “7 Marsi”- Dita e Mësuesit

Shkruan: Mustafë Krasniqi – Në Olching, qytet i landit të Bavarisë në Gjermani, nën përkujdesjen e LAPSH-it u mbajt një program kulturo-artistik, për nderë të “7 Marsin”- dita e mësuesit. Programi u hap me intonimin e himnit kombëtar, të kënduar nga nxënësit e Nyrnbergut dhe me himnin e Republikës së Kosovës, ndërsa programin e moderuan nxënëset: Rezarta Roqi dhe  Eriona […]

URIME DITA E MËSUESIT, „7 MARSI“

Lidhja e Arsimtarëve dhe e Prindërve Shqiptarë në Bavari(LAPSH) ua uron të gjithë mësimdhënësve Ditën e Mësuesit – „7 Marsin“! Një popull-komb lartësohet në vlerat të larta, kur ka arsimim dhe shpirtërisht është i përkushtuar për dije dhe shkollë. Për këto vlera të dijes, shkollën shqipe, që nga pellazgjishtja-Ilirishtja- shqipja e sotme e deri më tani s’pushuan së përpjekurit për ta […]

12-VJETORIN E PAVARËSISË SË KOSOVËS KREMTUAN EDHE SHUMË SHKOLLA TË LAPSH-IT NË BAVARI TË GJERMANISË.

Shkruan: Mustafë Krasniqi – Mërgata shqiptare kudo që është ka një krenari për datat historike e ato kombëtare, konkretisht për ato data që dëshmojnë se gjaku i dëshmorëve u bë rreze e lirisë së atdheut. Kjo traditë e manifestimeve u manifestua në atdhe edhe jashtë tij! Këtë vit si vitet e mëparshme u kremtua dymbëdhjetë vjetori i Pavarësisë së Kosovës, […]

Në Deggendorf të Bavarisë u kremtua 12 vjetori i Pavarësisë së Republikës së Kosovës

Shoqata “Mërgimtarët” e Deggendorfit, për nderë të 12 vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës mbajti një program kulturo-artistik, me këngë e valle dhe recitime nga anëtarët e shoqatës dhe nxënësit e kësaj shkolle. Të pranishmëve, me një fjalë rasti i  përshëndeti kryetari i shoqatës “Mërgimtarët”  Z. Dr.Med. Edmond Skenderaj, ku në këtë manifestim ishte i pranishëm edhe  këngëtari i […]

PROGRAM KREMTUES PËR DITËN E PAVARËSISË SË KOSOVËS DHE NJËVJETORIT TË HAPJES SË SHKOLLËS SHQIPE NË NYRNBERG

Më 16 shkurt 2020, për nderë të manifestimit të  17 Shkurtit, ditës së Pavarësisë së Kosovës  dhe të njëvjetorit të hapjes së shkollës shqipe në Nyrnberg u mbajt një program festiv, nën organizimin e shkollës shqipe (të LAPSH-së në Bavari) së bashku me Këshillin organizativ dhe Këshillin e Prindërve. Programi manifestues u hap me intonimin e himnit kombëtar dhe ati […]

Prindër mërgimtarë më shumë kohë dhe kujdes në mësimin e gjuhës shqipe me fëmijët

Shkruan: FRAN GJOKA “Historikisht mërgimtarët shqiptarë kanë punuar, kanë jetuar dhe janë përpjekur që fëmijëve të tyre t’ua mësojnë dhe ta ruajnë gjuhën shqipe. Kjo traditë e çmuar, si amanet i rëndë i të parëve tanë, “që s’e tret dheu i huaj”, deri në ditët tona, duhet të ruhet. Hemoragjia e pasviteve ‘90 të shekullit të kaluar…”. Emigracioni, gjatë gjithë […]

Në Garching, afër Munihut, u hap klasa me mësim plotësues në gjuhën shqipe

Më 1 shkurt 2020 në Garching, qytet në landin e Bavarisë, u hap shkolla shqipe me mësim plotësues, në prani të kryetarit të LAPSH-it në Bavari z. Milazim Ukaj, sekretarit Avdi Kolukaj, mësueses zonja Valentina Coli, të Këshillit të Prindërve: Bashkim Halilaj, Miftar Krasniqi, Driton Basha, Shqipe Basha dhe në prani të mysafirëve e prindërve të nxënësve. Ceremoninë e hapjes […]

TAKIMI I ME KOORDINATORI NACIONAL PËR KULTURË, RINI DHE SPORT NË QEVERINË E REPUBLIKËS SË KOSOVËS, REXHEP HOTI

Shkruan: Mustafë Krasniqi Lidhja e Arsimtarëve dhe e Prindërve Shqiptarë në Bavari (LAPSH), në prani të mësimdhënësve, Këshillave të Prindërve dhe të Koordinatorit Nacional për Kulturë, Rini dhe Sport në Qeverinë e Republikës së Kosovës, Rexhep Hoti, ku ishte i pranishëm edhe Konsulli i Republikës së Shqipërisë në Munih, z. Dashnor Ibra, e mbajti takimin e pare të këtij viti. […]

TAKIMI I KRYESISË SË LAPSH-IT NË BAVARI, ME BKSA “SHQIPONJA NË ROSEHEIM

 Shkruan: Mustafë Krasniqi – Në  Rosenheim, më 17.01.2020, kryesia e LAPSH-it në Bavari mbajti një takim pune me përfaqësuesit e Shoqatës BKSA “Shqiponja”, ku u trajtuan tema të ndjeshme, që po e preokupojnë  komunitetin e mërgatës shqiptare në këtë qytet. Ndërsa kryetari i BKSA “Shqiponja”, Afrim Xhaferi, pasi përshëndeti përfaqësuesit e LAPSH-it, kryetarin z. Milazim Ukaj, koordinatorin z. Mustafë Krasniqi, sekretarin […]