Konkurs për mësimdhënës – viti shkollor 2020/2021

“Shkolla Shqipe në Zvicër” shpall konkurs për mësimdhënës-e në gjuhën shqipe për disa pika shkollore, në Qytetin dhe Kantonin e Cyrih-ut, për në kantonin e Lucern-it, të Schafhausen-it, të Bern-it, të Basel-it, të Grabünden -it, të Appenzell-it etj. Kandidatët duhet patjetër t’i plotësojnë këto kushte: – të posedojnë lejen e qëndrimit vjetor në Zvicër, – të kenë njohuri elementare në gjuhën gjermane, […]

Doli nga shtypi libri i Isuf Bytyçit „krahët e shqipes – përpjekje e pengesa“

ÇKA TË BËJNË SHQIPTARË? Këto ditë  doli nga shtypi libri  publicistik i Isuf Bytyçit „Krahët e Shqipes – Përpjekje e pengesa“, me redaktor Mustafë Krasniqi, recensentë, Vaxhid Sejdiu dhe Lumni Nimani, i botuar në shtëpinë botuese Lena Graphik, në Prishtinë. Përveç se iu ka shtuar një libër më tepër galerisë së librit shqiptare, ky libër në vete trajton tematika të ndryshme, […]

FTESË

Ftojmë të gjithë mësimdhënës-it/et e mësimit plotësues në gjuhën shqipe në landin e Bavarisë, Këshillat e Prindërve dhe prindërit e nxënësve, të jenë pjesë e manifestimit të “7 Marsit”, Dita e Mësuesit.Programi festiv mbahet nën organizimin e shkollës shqipe, Lidhja e Arsimtarëve dhe e Prindërve Shqiptarë në Bavari(LAPSH), e cila ka organizuar një program kulturo-artistik, të përgatitur nga mësimdhënësit dhe […]

Shkolla shqipe në Nyrnberg manifeston Pavarësinë e Kosovës

FTESË Ftojmë të gjithë bashkëkombësit, shoqatat dhe bizneset, të cilët jetojnë dhe punojnë në Nyrnberg e në rrethinë, të marrin pjesë në manifestimin e një vjetorit të hapjes së shkollës shqipe në Nyrnberg, si dhe në manifestimin e ditës së Pavarësisë së Kosovës, 17 shkurtit. Programi festiv mbahet nën organizimin e shkollës shqipe (të LAPSH-së në Bavari) së bashku me […]

Njoftim

Bashkatdhetarë të nderuar, nevoja e madhe për ta ruajtur gjuhën, kulturën dhe traditën shqiptare kërkon angazhim dhe organizim kolektiv të domosdoshëm të komunitetit shqiptar që jeton dhe vepron në rrethinën e Fürstenfeldbruck-ut, përkatësisht në Olching. Në mungesë të organizimit të mësimit plotësues në gjuhën shqipe të fëmijëve tanë, ata dita-ditës po asimilohen. Ne si prindër kemi për obligim kombëtar që […]

Më 23 nëntor 2019 mbahet Akademi përkujtimore me rastin e rivarrimit të heronjve Afrim Zhitia, Fahri e Bahri Fazliu dhe Agron Rrahmani

Eshtrat e katër heronjve Afrim Zhitia, Fahri e Bahri Fazliu dhe Agron Rrahmani, më 23 nëntor rivarrosen në Velani. Kështu kanë bërë të ditur familjarët, sipas të cilëve ceremonia e rivarrimit organizohet nën përkujdesjen e Qeverisë dhe Ministrisë së Mbrojtjes të Kosovës. Më këtë rast do të mbahet një Akademi përkujtimore por dhe homazhe. “Në orën 10:00 deri në orën […]

Pritja e organizuar nga Ministri shtetëror bavarez i financave z. Albert Füracker

Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Kosovës në Mynih vazhdon aktivitetin dhe përfaqësimin e suksesshëm në instanca të ndryshme bavareze por edhe tek përfaqësitë e tjera konsullore. Në vazhdën e këtyre takimeve Konsulli i Përgjithshëm z. Afrim Nura i ftuar nga udhëheqësi i Kancelarisë shtetërore bavareze, njëkohësisht edhe Ministër për çështje federale dhe evropiane dhe për media, z. Dr. Florian […]

NË MYNIH VIJE LIBRI „FËMIJËT MARTIRË TË KOSOVËS“

Më 22 nëntor 2019, Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Kosovës në Mynih së bashku me Klubi Letrar Martin Camaj promovojnë librin e autorëve: Hanëmshahe Ilazi dhe Nysret Pllata, me titull: „Fëmijët martirë të Kosovës“, në dy gjuhët shqip anglisht. Promovimi mbahet në ora 19:00, në adresë: Rupprechtstrrasse 29 80636 München Kati i IV. Përveç prezantimit të librit dhe bisedës […]

KËSHILLI ORGANIZATIV I SHKOLLES SHQIPE NË NYRNBERG

FTESË      Ftojmë të gjithë bashkëkombësit, shoqatat dhe bizneset,të cilët jetojnë dhe punojnë në Nyrnberg e në rrethinë, të marrin pjesë në manifestimin e njëvjetorit të hapjes së shkollës shqipe në Nyrnberg, si dhe në manifestimin e 28 Nëntorit- Ditës së Flamurit.    Programi festiv mbahet nën organizimin e shkollës shqipe (të LAPSH-së në Bavari) së bashku me Këshillin e […]

LAPSH-JA NË BAVARI MBAJTI SEMINARIN NJËDITOR NË OLCHING TË GJERMANISË

Shkruan: Mustafë Krasniqi -Dje, më 02 nëntor  2019 në Olching, landin e Bavarisë-Gjermani, u mbajt seminari njëditor, me mësimdhënës/it/et të mësimit plotësues në gjuhën shqipe, nën përkujdesjen LAPSH-it në Bavari, që u zhvilluan sipas programit të Këshillit Organizativ.   Të pranishëm në këtë seminar, përpos mësimdhënësve dhe kryesisë së LAPSH-it ishin edhe dy përfaqësues diplomatikë të dy konsullatave tona shqiptare […]