Projektligji për Diasporën diskutohet në Bernë

Në Bernë u mbajt takimi i konsultimeve për hartimin e Projektligjit të Diasporës, ku të pranishëm ishin anëtarët e grupit të punës nga MDIS-i, deputetët e Komisionit për Punë të Jashtme dhe Diasporë dhe përfaqësues nga Ambasada e Kosovë në Bernë. Në këtë takim, pas prezantimit të Projektligjit  për Diasporën, u diskutuan çështje themelore të ligjit, u përmendën  marrëveshjet me […]

SHEMBULLI I SHOQATËS “BASHKIMI” NË NURNBERG

Në vazhdën e këtyre përpjekjeve, ditë e më tepër po merr përmasa të dukshme intensifikimi i mësimit plotësues, gjë që është i lartë edhe interesi i shoqatave dhe bizneseve shqiptare, që jetojnë e veprojnë këtu! Kurse kryesia e shoqatës “Bashkimi” ( në xhami), në Nymberg, e cila ka paraqitur interesin e saj për t’u angazhuar rreth hapjes së shkollës shqipe […]