Krahët e shqipes

Shkruan: Lumni Nimani Krahët e shqipes Është e bukur ArbëriaQë nga jugu në veriEdhe më e bukur DardaniaKur ta bëjmë Shqipëri. Si lulëkuqe është PreshevaBashkë me Ulqin e MalësiKrah i shqipes është TetovaKur t’i bëjmë Shqipëri. Plagë në zemër ka […]

SIMFONI MBI BAR

Shkruan: Sadik Krasniqi SIMFONI MBI BAR Si sytë e këtyre lulevema pe nurin e kurmit timpa gjethin e Evës në fundbarkun e trëndafiltë gishtërinjtë e tunë flokëtqafën e bardhëgjinjtë e fundbarkun tim të ndritshëm m’i puthe sytëthimthat e ndrojture thembrat […]

ATDHEU

Shkruan: EMIN Z. EMINI atdhe është një gjethe e këputur ullirirënë rrëzë një shkëmbi është dhe këmishë e gjakutqë vaj i parë i foshnjës e shqyen është liria e njgjyrave të ylberitnë telajon e kaltërremëdhe kënga e zhegitur e gjinkallësnë […]

OBELISK

shkruan: Xheladin A. Çitaku OBELISK ( Afrim Zhitia – hero i kombit ) *Në qiellin e atdheut një yll shëndritifeksë në horizontet e zjarrta baladashnë thellësi shekujsh si meteor rrëshqitinë rrudhat e ballit portretim krajatash. *Buçimë kushtrimi nga vrulli i […]