Përmbledhje poezish nga poeti, Fran Tanushi

Shkruan: Fran Tanushi UNË JAM I ATJESHËM Unë jam ky që jam e këtu jetoj I këtushëm s‘jam E di se unë  se kush jam dhe nga kam ardhur Unë i atjeshëm jam VARGJE PËR KËTË QYTET Këtij qyteti të përgjumur nga mosha Ia mësova të gjitha rrugët të gjitha labirinthet ku dhimbja e krenaria së bashku flenë Si taksë […]

Përmbledhje poezish nga poeti, Sylë Bajrami

Përgatiti Mustafë Krasniqi     NË QYTETIN TIM   Në qytetin tim s’kemi Cirk, S’kemi as kopsht zoologjik Sa prë hir,kemi teatër.   Në qytetin tim, si në qendër si në periferi është plot kazino, pompa e kafiteri Ta them ashtu kot, gjithmonë janë plot.   Në qytetin tim, kur bie nata, rri në shtëpi, është më së miri. S’ke drita, […]

Mustafë Krasniqi: – “ALBUMI POETIK”

Përmbledhjen “Albumi Poetik” e përgatiti Mustafë Krasniqi. Shkruan: Mustafë Krasniqi –   Përmbledhja “Albumi Poetik”  i përgatitur nga Mustafë Krasniqi, nën përkujdesjen e kryesisë së Klubit Letrar “Martin Camaj”, libër që synon të përçoj vlerat poetike, konkretisht me krijuesit shqiptarë në landin e Bavarisë. Kjo përmbledhje poetike, ngërthehen në vete tematika të ndryshme nga autorët: Sylë Bajrami, Fran Tanushi, Milazim […]

MANIFESTIM LETRAR NË MYNIH TË GJERMANISË

  Shkruan: Mustafë Krasniqi- Më 30.06.2019 në  Mynih të Gjermanisë, Klubi Letrar „Martin Camaj“ në Mynih organizoj Manifestim Letrar me karakter garimi, për poezinë më të mirë, ku u bënë edhe disa promovim librash të autorëve të ndryshëm. Ky manifestim tashmë është bërë dhe traditë e Klubi Letrar „Martin Camaj“ në Mynih, gjë që përpos takimeve letrare, e promovime librash, kryesia […]

Klubi Letrar “Martin Camaj në Mynih

FTESË Klubi Letrar “Martin Camaj” në Mynih, për nder të manifestimit tradicional “Pranvera Poetike fton të gjithë krijuesit dhe artdashësit e fjalës artistike, që jetojnë dhe veprojnë në landin e Bavarisë e më gjerë, të jetë pjesë e këtij manifestimi letrar, që do të mbahet më 30 qershor 2019, në ora 13:00;  në adresën: Rupprechtstr. 29 80636 München  (Haus der […]

DIASPORA DHE KRIJUESIT E SAJ

Shkruan: Mustafë Krasniqi     Përmes këtij vështrimi kritik për lexuesin do të sjell disa përmbledhje poetike të krijuesve mërgimtarë. Meqë lexuesi ynë nuk është njohur aq sa duhet   me krijimtarinë e tyre letrare, sidomos me krijimtarinë poetike, dua ta paraqes një vështrim për disa autorë, me dëshirën që ta ringjall përkushtimin për veprat poetike të mërgatës. Krijimtaria letrare e diasporës, […]