Dy vëllezër nga Kosova tragjikisht humbën jetën, pasi morën goditje nga trenit.

Sot në orët e mëngjesit, në stacionin e trenit Bruckberg të Bavarinë së Ulët, ndodhi një tragjedi ku humbën jetën dy vëllezërit shqiptar nga Kosova, Komuna e Deçanit, nxënës të cilët banonin në Landshut të Gjermanisë. Sipas informacioneve të para të dy vëllezërit po tentonin ta merrnin trenin, për në Landshut, i cili ishte duke pritur në stacion. Sipas informacioneve të dy vëllezërit kishin vrapuar drejt shinave për ta kapur trenin. Fatkeqësia tragjetike ndodhi në momentin kur treni që vinte nga Mynihu papritmas i  goditi për vdekje vëllezërit (13 dhe 17 vjeç), edhe pse drejtuesi i trenit përmes frenimit emergjent kishte tentuar ta frenonte trenin, po që ishte tepër vonë, sipas zëdhënësit të policisë.

Zwei Schüler sind auf einem Bahnhof bei Landshut in Niederbayern von einem Zug erfasst und tödlich verletzt worden. Ersten Angaben der Polizei zufolge, wurden die beiden am Dienstagmorgen auf dem Bahnhof Bruckberg von einem durchfahrenden Regionalzug erfasst.
foto. marr nga Rosenheim 24.de

Këtë lajmë të hidhur Lidhja e Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë në Bavari, po dhe vet kryetari i Bashkisë së Bruckberg, Rudolf Radlmeier e cilësuan si “ditë të zezë” (të dhënat mbështeten në Rosenheim 24.de).

REDAKSIA