Kush lakmon tokën e huaj e gjen vdekjen e sigurt

(Çast me këngën “Na ra serbi në t’katër anët”, kushtuar Ahmet Delisë, Hero i kombit) Shkruan: Kadri Rexha Çarmatimi i shqiptarëve, si masë dhune e pushtetit serbo-malazez, ka gjetur pasqyrim të denjë në shumë këngë të epikës historike. Realisht aksionet për çarmatosjen e shqiptarëve paraqesin njërën nga metodat kryesore të […]

Urime 17 shkurti- Dita e Pavarësisë së Kosovës

Shqiptarë kudo që jeni, nxënës të dashur, mësimdhënës, prindër te të gjitha trojeve shqiptare, mërgimtarë të përmalluar e të dashur për atdheun e, kryesisht nxënës e mësimdhënës të Landit të Bavarisë, të gjithëve jua uron Këshilli për Mësimin Plotësues në Gjuhën Shqipe (KMPGJSH) 11 vjetorin e Pavarësinë së Kosovës, 17 […]

NË MUNIH KABAREJA SHQIPTARE „DU GRU ME LETRA“

Aktori i shumë roleve të skenës shqiptare, Kreshnik Ibrahimi, vije para adhuruesve të Munihut me një Komedi prekëse dhe thumbuese, me kabarenë “Du gru me letra“, që pasqyron realitetin e përcjellur me dekada popujt e Ballkanit, konkretisht të popullit shqiptarë, i cili edhe kohëve të fundit po merr rrugën e […]

VIZITË TEK SHKOLLAT ME MËSIM PLOTËSUES TË GJUHËS SHQIPE NË BAVARI NGA MASHT-I I REPUBLIKËS SË KOSOVËS DHE I KMPGJSH-SË NË BAVARI

Këshilli për Mësimin Plotësues në Gjuhën Shqipe në  Bavari, priti për një vizitë triditore delegacionin nga  Ministria e Arsimit të Republikës së Kosovës. Ky delegacion përbëheshe nga Zëvendësministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Heset Sahiti, Këshilltari i Ministrit Z. Fatmir Bytyqi,  Z. Selim Mehmeti dhe përfaqësuesi për media Z. […]

Vepër vlerash të mëdha letrare, artistike e atdhetare njëkohësisht

Shkruan: Isuf Ismaili  (Kumtesë e lexuar në Jona të Zvicrës në përurimin e veprës ”Gjergjat në drita përkrenaresh”  të shkrimtarit të njohur Avni Dehari) Të nderuar vëllezër e motra dua t’ ju përshëndes të gjithëve, por në mënyrë të veçantë mikun e shokun tonë të  çmuar e të dashur shkrimtarin […]

ZV/MINISTRI SAHITI MORI PJESË NË MBLEDHJEN E KËSHILLIT TË MËSIMIT PLOTËSUES NË GJUHËN SHQIPE PËR BAVARI

27 Janar 2019 Zëvendësministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Heset Sahiti, gjatë vizitës zyrtare në Gjermani, ka marrë pjesë në mbledhjen e Këshillit të Mësimit Plotësues në Gjuhën Shqipe për Bavari (KMPGJShB), ku ishin të pranishëm edhe përfaqësuesit e Konsullatave të Kosovës dhe Shqipërisë të akredituara në Mynchhen (Dashnor Ibrahimi […]

MASHT ANGAZHOHET PËR PËRFSHIRJE MË TË MADHE TË FËMIJËVE NË MËSIMIN PLOTËSUES NË GJUHËN SHQIPE NË BAVARI

26 Janar 2019 Zëvendësministri i Arsimit, z. Heset Sahiti, po qëndron për një vizitë zyrtare në Gjermani, me ftesë të Këshillit për Mësim Plotësues të Gjuhës Shqipe për Bavari (KPGJSHB),ku ka zhvilluar një sërë takimesh me prindër dhe mësimdhënës në qytetet Nyrnberg, Mynchhen,Dingolfing dhe Landau, si dhe ka vizituar disa […]

RËNDËSIA E MËSIMIT TË GJUHËS AMTARE NË MËRGATË

Shkruan: Hamza Halabaku Të flitet sot për rolin dhe rëndësinë e mësimit plotësues në gjuhën shqipe për fëmijët e mërgimtarëve tanë në botë mjafton të kujtohet fakti se arsimimi dhe edukimi kombëtar janë një prej çështjeve më madhore për kombin. Gjithashtu duhet kujtuar edhe faktin tjetër se sot në botë […]