MENDIMI KRITIK I REXHEP QOSJES PËR POEZINË E SOTME SHQIPE

Më rastin e 85-vjetorit të lindjes „ Rexhep Qosja,e ka ndarë përvojën,me bashkëkohësit,por, jo edhe rezultatet!“   Nga Isuf Bytyçi Në këtë punim, objekt shqyrtimi është mendimi kritik i Rexhep…

Gjuha shqipe pa kufi, bashkëpunimi në mes të Shqipërisë dhe Kosovës është i rëndësishëm dhe për ne si mësuesë s’ka kufi – vetëm një gjuhë e një komb

Nga sektori i informimit të KKAD Dje, më 22 qershor 2021, Qendra e Botimeve për Diasporën organizoi aktivitetin “Mësuesit Shqiptarë në Diasporë”, me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën…

MENDIMI KRITIK I REXHEP QOSJES PËR POEZINË E SOTME SHQIPE

Më rastin e 85-vjetorit të lindjes „Rexhep Qosja,e ka ndarë përvojën,me bashkëkohësit,por, jo edhe rezultatet!“ fejtoni -I- HYRJE                               Në këtë punim, objekt shqyrtimi është mendimi kritik i Rexhep Qosjes…

NXËNËSI, PRINDI, SHOQËRIA DHE SHTETI

Nga Mustafë Krasniqi Fjala e mësimdhënësit Mustafë Krasniq e mbajtur në Konferencën e përbashkët të institucioneve të Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës me mësimdhënësit shqiptarë në mërgatë Fillimisht…

PROFESOR DR.VAXHID SEJDIU, NJË SHËMBËLLTYRË ATDHETARIE

Në begatinë kulturës, arsimit e ndërgjegjes shqiptare, radhiten misionarët e gjuhës shqipe, mësuesit dhe veprimtarët shqiptarë në mërgatë, të cilët kanë vepruar e veprojnë me përkushtim e dashuri të madhe…

THOMAIDHA DHE DRITA E DASHURISË

Oh, kjo jetë me lëngje sysh, si pasqyrë shihet në lëng të kuq.Shiko, shiko si jam lidhur pas teje. Ti nuk më flet ( Th. Tanuçit). Nga BAKI YMERI –…

Fjala e mbajtur në Gostivar për Pranverën Shqiptare ’81-ës

Pranverës së Kuqe të vitit 1981-shes Nga Agim Sylejmani – Këtë vit po mbushen 40 vite që kur rrugët e qyteteve e të fshatrave të Kosovës dhe viseve tjera shqiptare…

Përurimi i veprës së profesor Vaxhid Sejdiut, një shëmbëlltyrë atdhetarie

Nga Isuf Ismaili Në begatinë kulturës, arsimit e ndërgjegjes shqiptare, radhiten misionarët e gjuhës shqipe, mësuesit dhe veprimtarët shqiptarë në mërgatë, të cilët kanë vepruar e veprojnë me përkushtim e…

Jemi vëllezër, kemi tri fe por vetëm një atdhe!

  Hafiz IBRAHIM DALLIU ”Ne shqiptarët, prej çdo feje qofshim, jemi tanë vllazën gjaku dhe vllazën vatani. Do të shkojmë mbarë e mirë me shoq si jemi tue shkue, do të…

 Në Wattwil të Zvicrës, u bë prezantimi i librit “Shkolla Shqipe në Kantonin e St. Gallenit – vatër e bashkimit kombëtar” i mësuesit Vaxhid Sejdiu

Të dielën me datën 13 Qershor 2021, mësuesi Dr. Vaxhid Sejdiu prezantoi para mysafirëve, mësuesve dhe prindërve të shkollës shqipe librin “Shkolla Shqipe në Kantonin e St. Gallenit – vatër…

Në Watwil të kantonit të St.Gallen-Zvicër,u bë promovimi i librit të autorit Dr.Vaxhid Sejdiu me titull „Shkolla shqipe në kantonin e St.Gallen, vatër e bashkimit kombëtar“.

Dje, më 13.06.2021, në Watwil të kantonit të St.Gallen-Zvicër, në prani të bashkëkombësve, prindërve, aktivistëve, nxënësve dhe mësuesve, i pranishëm ishte dhe ambasadori i Republikës së Shqipërisë në Bernë, z.Ilir…

Akademikë, studiues e pedagogë nga Tirana e Shkupi vizitojnë Prekazin dhe nderojnë Dëshmorët e Heronjtë që me luftën, heroizmin dhe rënien e tyre shkruajtën faqe të lavdishme të historisë së Shqipërisë

Pas Konferencës Shkencore për Pranverën Shqiptare ’81, për vëllezërit tanë nga Shqipëria Nënë u organizuan vizita në Prekaz, ku u bënë homazhe tek varret e Jasharajve, mbi gjakun e të…