5-VJETORI I THEMELIMIT TË LAPSH-it NË BAVARI

Nga Mustafë Krasniqi  Më 23 prill 2022, kryesia e Lidhjes së Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë (LAPSH) në Bavari, për  nderim të 5-vjetorit mbaji takim pune! Ditë më parë u vendos…

Hapet shkolla Shqipe në Mynih, në Bavari të Gjermanisë

Lidhja e Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë (LAPSh-i) në Bavari fton të gjithë bashkëkombësit, aktivistët, shoqatat, bizneset dhe prindërit, që së bashku të jenë pjesë e përbashkët e këtij rrugëtimi, për…

Ambasada e Shqipërisë organizoi një takim mbresëlënës për 7 Marsin në Cyrih

7 Marsi, një festë që na bashkon në shërbim të mësimit shqip Nga Isuf Ismail Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Zvicër, organizoi një takim festiv me mësuesit dhe veprimtarët…

Urime – “7 Marsin- Ditën e Mësuesit“!

Shkruan Mustafë Krasniqi LIDHJA E ARSIMTARËVE DHE PRINDËRVE SHQIPTARË NË BAVARI UA URON TË GJITHË   MËSIMDHËNËSVE DITËN E MËSUESIT – “7 MARSIN” Një popull-komb lartësohet në vlerat të larta,…

«Shkolla Shqipe – Zvicër» hap pikën shkollore të radhës në Erlen, të Kantonit të Thurgau-t

Nga një vendbanim në tjetrin, nga njëri skaj i Zvicrës në tjetrin, “Shkolla Shqipe” në Zvicër vazhdon me hapjen e pikave tjera shkollore. Thënë shkurt aty ku punohet me përkushtim…

Hapet “Shkolla Shqipe” në Kirchberg të Kantonit të Bernës

“Shkolla Shqipe” në Zvicër hap edhe një pikë shkollore, atë në Kirchberg të Kantonit të Bernës. Përpjekjet e koordinatorit dhe mësuesit Vaxhid Sejdiu, së bashku me prindërit dhe Këshillin e…

Shkolla Shqipe në Zvicër hap pikën
shkollore të radhës, në Jonschwill të
kantonit të St. Gallen-it

“Shkolla Shqipe – Zvicër”Sektori për informim E vërtetë që jetojmë larg atdheut por ruajtjen e gjuhës amtare e kemi obligim moral dhe kombëtar. Prandaj në përpjekjet e vazhdueshme së bashku…

Në Aigle të kantonit Wadt (VD) të Zvicrës, hapet shkollën e radhës

Shkolla Shqipe në Zvicër vazhdon me hapjen e pikave të reja shkollore, këtë të shtune me datën 13 nëntor 2021 buzëqeshja e fëmijëve shqiptarë shkëlqeu në klasën e shkollës shqipe,…

Në Fürstenfeldbruck të Bavarisë, javën e ardhshme fillon mësimi në gjuhën shqipe

Lidhja e Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë në Bavari (LAPSh) njofton të gjithë bashkëkombësit, prindër që jetojnë në qytetin e Fürstenfeldbruckit me rrethinë, ata të cilët i kanë regjistruar fëmijët në…

Vazhdon zgjerimi i Shkollës shqipe në Bavari

Nga I.Bytyçi Në Dingolfing dhe Landau të Bavarisë, në Gjermani edhe në këtë vit shkollor, filluam me kohë mësimin plotësues në gjuhën shqipe, thotë aktivisti i palodhur z. Tefik Jaha.…

NË MUNIH TË BAVARISË VAZHDOJNË AKTIVITETET PËR MËSIMIN PLOTËSUES TË GJUHËS SHQIPE

Shkruan: Mustafë Krasniqi Takimi i LAPSh-it për fillimin e vitit shkollor Dje, më 19.09.2021, në Munih të Republikës së Bavarisë, në Gjermani, Lidhja e Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë mbajti takimin…

Arritje dhe perspektiva të mësimdhënies së gjuhës amtare në shkollat shqipe të diasporës

Me datën 7 shtator, organizata e dy gjuhëve dhe kulturave paralele shqiptaro-amerikane do të promovojë librin “Arritje dhe perspektiva të mësimdhënies së gjuhës amtare në shkollat shqipe të diasporës”. Ky…

Në Rorshaherberg të Zvicrës, hapet një klasë për mësimin e gjuhës shqipe

Shkruan: Isuf Ismaili – A ka lajm më të gëzuar se ky! Të mërkurën u hap edhe një klasë, në shkollën e vendbanimit  Rorschacherberg (Rorshaherberg) në Zvicër, ku do të…

Hapen dyert e  Shkollës Shqipe në Sierre të Kantonit të Valis-it

 … Sukseset e Shkollës Shqipe në Zvicër, nuk kanë të ndalur. Sot filluan mësimet në gjuhën shqipe, fëmijët shqiptarë në Shkollën Shqipe në Sierre, në Kantonin e Valis-it. Kjo  është…

Pajtim i plotë i institucioneve të Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës për mësimin plotësues në gjuhën shqipe në diasporë

Pajtim i plotë i institucioneve të Kosovës dhe Shqipërisë për mësimin plotësues në gjuhën shqipe në diasporëMë datë 20 dhe 21 maj u organizua në Ministrinë e Punëve të Jashtme…

Mbi 40 fëmijë uruan në shqip Pavarësinë e Kosovës, nga Londra!

Shkruan: Anila Kadija, Londër  Shoqata Ardhmëria, në Londër, festoi Ditën e Pavarësisë së Kosovës, të shtunën, me 13 shkurt 2021. Një event i përmasës, si në formë po ashtu edhe…

Revista informuese-Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë.

Revista informuese-Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë.

GJUHA AMTARE!

Çdo qytetarë e ka për obligim moral dhe kombëtar të ruaj për vete dhe për fëmijët e tij gjuhën amtare, pa marrë parasysh vendin ku jeton. Por, organizimi institucional është…

Në Olching të Bavarisë- Gjermani u festua „7 Marsi“- Dita e Mësuesit

Shkruan: Mustafë Krasniqi – Në Olching, qytet i landit të Bavarisë në Gjermani, nën përkujdesjen e LAPSH-it u mbajt një program kulturo-artistik, për nderë të “7 Marsin”- dita e mësuesit.…

URIME DITA E MËSUESIT, „7 MARSI“

Lidhja e Arsimtarëve dhe e Prindërve Shqiptarë në Bavari(LAPSH) ua uron të gjithë mësimdhënësve Ditën e Mësuesit – „7 Marsin“! Një popull-komb lartësohet në vlerat të larta, kur ka arsimim dhe…