AtiKomedi e kaltër

Shkruan: Emin Z. Emin antiKomedi e kaltër Prolog(Binte shi)më pyeti një grua e panjohurdhe një e njohur (Nxehte dielli)dhe një diellkë buzëtamblatoredhe një tjetër që ia mbaj mend ombrellën (Nën…

ATDHEU TJETËR

shkruan: Emin Z. Emini ATDHEU TJETËR të hënënas dashuria nuk mjafton në këtë tokë humanepër dorë a për bisht a për brirë jetën për ta kapur të martënshes paterica çeliku…

Mustafë Krasniqi – RRËNJËT NUK THAHEN…

Shkruan: Mustafë Krasniqi RRËNJËT NUK THAHEN…( Metush Krasniqi) M-e tokën mëmë u mëshiroveE-rdhe shembull, i patremburT-orturat s’të ligështuanU prangose në kryqëzim përS-hqipërinë e bashkuar! K-alove mbi vdekjenR-rënjët nuk t’u thanëA-rterie…

Mustafë Krasniqi – MË LENI TË QAJ SHQIP

Përmbledhja poetike nga Mustafë Kasniqi E PËRULUR BOTA  (Nënë tereza) E butë si era n’shpirt e ngrohtë vadiste lule të mos thahen në kalkutë. Shputat baltë n’ikje bijë e shqipes…

KRYETRIMIT . . .

Përmbledhja nga Hamza Halabaku KRYETRIMIT . . . Në jetën tonë gjithnjë, o Kryetrim, Me vëllezërit dy jubile kemi kremtuar. Pesë shekuj pas rënies në amshim, Fëmijët me emrin tënd…

BLETËS TIME…

Përmbledhje nga Xhevahire Sylejmani NËNËS Ti, nane, në çdo çast Rri mbshtetur prane dritares Heshtur dëgjon riga shiu, mes tyre më pret kthimin. Edhe unë përplasem në lot Sikur ky…

HARTË E LECKOSUR

Përmbledhje nga AZEM OSMANI GJENE TË REGJURA Rrekem të gjej një emër Ta pagëzoj pranverën e këtij moti Dua të kundroj ngjyra bulëzimesh Të nuhas aroma lulëzimesh Degëve të shartuara…

SHQIPËRI

Shkruan: Fehmi Ajvazi SHQIPËRI Nuk të thash kurrë njerkë as s’të bëra hire,sykaltër – lulezemër ShqipëriNjë yllnajë në qiell plotë dritë edeni,Pa ty s’di kush do isha tani… S’do rritesha…

KURRË NUK E MESUAM GABIMTARIN

Përmbledhje nga MALUSH MRASORI-MALI KURRË NUK E MESUAM GABIMTARIN Që ta kapë një interes të përbashkët, duhet aktivizuar imagjinatën prej nga lind forca jonë! Fjalët janë tinguj të shëndoshë të…

SI YLL QE SHNDRIT

Përmbledhje poezish nga Bahri Shyti HIPERBOLA DHE REALJA Hiperbolë ne shkrime Hiperbolë ne mendime Sa e vobektë që është Thënia me paragjykime Ndjenjën që e shpreh Me një filozofi Atë…

PAJË NUSE E PËRGJAKUR

Përmbledhje poezish nga Gazmend Dashi VITI I DHEMBJES Viti i ikur, vit i dhembjes Viti i mërzisë Vit pikëllues Me lot trishtues të fëmijës. Humbje të familjarëve Njerëzve të shtëpisë…

Përmbledhje poezish nga poeti, Lumni Nimani

Shkruan: Lumni Nimani KOSOVA IME  Ah e dashura ime Kosovë, Sa herë që zemra më rrahë,  në prehrin tënd dua të jem. Prore në trup ndjej dhembje e vrragë –…

Përmbledhje poezish nga poeti, Fran Tanushi

Shkruan: Fran Tanushi UNË JAM I ATJESHËM Unë jam ky që jam e këtu jetoj I këtushëm s‘jam E di se unë  se kush jam dhe nga kam ardhur Unë…

Përmbledhje poezish nga poeti, Sylë Bajrami

Përgatiti Mustafë Krasniqi     NË QYTETIN TIM   Në qytetin tim s’kemi Cirk, S’kemi as kopsht zoologjik Sa prë hir,kemi teatër.   Në qytetin tim, si në qendër si në…

Avni Dehari: Pesha e dhembjes

    (Bijve të mi, që humbën jetën në rrethana të errëta: Arbënori më 2014 dhe Astriti më 2016) Pesha e dhembjes Atdheu dhe alfabeti Kurorë nderi vunë shkronjën A. Për…

Tufë Poezi nga autori Sahit Shala

PËR TY, ATDHE Po kush m’bën t’ndihem krenar Kush më ndrit porsi fanar Kush ma bën ditën të lehtë Kush më bën të flij i qetë Tek ti i kam…

Mustafë Krasniqi – OAZË PALMASH TË DJEGURA

Shkrun. Mustafë Krasniqi –    Gjatë leximit të librit  „OFSHAMË NË URNË“ dhe “OAZË PALMASH TË DJEGURA” vërtet krijova bindjen se kemi të bëjmë me një poet të moderuar, premtues…

Tufë poezi, nga poeti Emin Z. Emini

DY ULLINJ një kas kali i zidalë detit të zitë egra hingëllimatshtëllunga pluhuri tymi mjegulleshkumë e verdhë gojësshkretëtirë pas nëntë plagë trupite shpirtit motërzeza plagë e dhjetë tokë prushiëndrramish çelik gjaknjë…

MUSTAFË KRASNIQI- ANTOLOGJI E POEZISË MODERNE SHQIPE

 Hyrje               Autori, Mustafë Krasniqi, u lind në vitin 1966 në fshatin Shipitullë, Komuna e Kastriotit. Mësimet e para i mbaroi në vendlindje, të mesmen dhe studimet universitare në Prishtinë.…

Tufë Poezish nga autori Haxhi Muhaxheri

SHQIPËRIA Ishte nuseqë ia kishin zili perënditë Nga shkëlqim i nurit të sajdritë merrte edhe dielli Kahmot e lakmoninkodoshet e Olimpit Ajo nuk jepejajo nuk merrej Ata e mallkuantrupin ia…