VËSHTRIM PËR ROMANIN “JETA NË PRANGA”, TË AUTORIT ISMAIL ALIU

Shkruan: FATMIR HALIMI Nëntitull: (SHB ProkultPress, Prishtine ka përgatit romanin „Jeta në pranga“ te shkrimtarit te njohur Ismail Aliut per botim, por për shkak te CORONAVIRUSIT edhe ne Kosove nuk…

Frika nga Coronavirusi e bashkoi njerëzimin

Të gjithë njerëzit e Botës, të bashkuar e me ankth e presin Coronavirusin! Prandaj, prioritare janë vlera e jetës dhe menaxhimi i pandemi COVID 19.   Shkrun: Isuf Bytyçi – Të…

LAPSH-ja në Bavari, për shkak të Koronavirusit, pezullon mësimin plotësus në gjuhën shqipe.

Kryesia e Lidhjes së Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë në Bavari për shkak të situatës së krijuar, që e vlerëson edhe Organizata Botërore e Shëndetësisë koronavirusin si pandemi , merr vendim…

“HASAN PRISHTINA-STËRNIP I ABDULLAH VELIQIT”.

SHB POKULTPRESS, PRISHTINË Pas konsultimeve me shkrimtarin e publicistin Dibran Fylli fiton të drejtën e botimit të librit tashmë më të kërkuar ne tregun e librar, “HASAN PRISHTINA-STËRNIP I ABDULLAH…

VËSHTRIM PËR LIBRIN POETIK „DIELLI MBI FLOKNAJË“ TË AUTORIT ENVER SULAJ

Shkruan: Murat GASHI POETI QË SHFAQ MALLIN DHE DHIMBSHURINË Libri poetik „Dielli mbi Floknajë “ i poetit Enver Sulaj, u botua këto ditë nga SHB „PROKULTRPRESS” në Prishtinë. ‘Sonte po…

Festa e shkollës shqipe

Shkruan: Isuf Ismaili – mësues i Shkollës Shqipe në Zvicër Në historinë e popullit shqiptar ka ngjarje jo vetëm të rëndësishme, për kohën kur kanë ndodhur, por edhe rrezatuese dhe…

Në Olching të Bavarisë- Gjermani u festua „7 Marsi“- Dita e Mësuesit

Shkruan: Mustafë Krasniqi – Në Olching, qytet i landit të Bavarisë në Gjermani, nën përkujdesjen e LAPSH-it u mbajt një program kulturo-artistik, për nderë të “7 Marsin”- dita e mësuesit.…

FTESË

Ftojmë të gjithë mësimdhënës-it/et e mësimit plotësues në gjuhën shqipe në landin e Bavarisë, Këshillat e Prindërve dhe prindërit e nxënësve, të jenë pjesë e manifestimit të “7 Marsit”, Dita…

Hapet klasa shqipe në Landshut të Gjermanisë, në landin e Bavarisë

Edhe në qytetin e Landshutit hapet shkolla shqipe, e cila ju ka bashkëngjitur shkollave të tjera në landin e Bavarisë, ku dhe pritën me 10-tra klasa të reja të hapen…

Takim me poetin Besim Xhelili

Nga: Shaban Sinani Ngado që të vetesh, dera në vendlindje çdoherë është e hapur. Edhe Tetova i mirëpret çdoherë kur i vijnë njerëzit që atë e bëjnë krenare dhe e…

KALLXOM

SHKRUAN: EMIN Z. EMINI KALLXOM ç’faj t’paska rrezja e djellit qi n’faqet e tua ngjyhet me t’kuqen e çelun t’kaçës rritun me zor n’therrishta e shiu ta paska inat call…