Zëri i Radios Kosova e Lirë ka më shumë se njëzet vite që buçet për të vërteten, lirinë e tërësinë e Atdheut

Shkruan: Isuf Ismaili – (Përshëndetje me rastin e njëzetë vjetorit të Radios Kosova e Lirë, me rastin e transmetimeve të saj nga Prishtina, që nga 22 qershori 1999 në kushte…

Mustafë Krasniqi- Të krenuar me nxënësit e Nyrnbergut.

Program kulturo-artistik me nxënësit e LAPSH-it  në Nyrnberg të Gjermanisë, qytet i landit të Bavarisë, me mësuesen  Lume Daci Hoti  dhe aktivistin e përkushtuar Selim Hoti, në bashkëpunim me Këshillin…

TË GJITHË PËR SHKOLLËN SHQIPE

Kryesia e Këshillit për Mësimin Plotësues në Gjuhës Shqipe në Bavari ju drejtohet të gjithë bashkëkombësve, të jeni pjesë e pandashme e projektit, për Shkollën Shqipe, njëkohësisht të bashkuar ta…

Liria nuk do të vinte dhe nuk do të fitohej kurrë pa gjakun e bijve tanë

Shkruan: Berat Luzha (Libri “Legjenda e dhembjes së heshtur”, nga Hasan Qyqalla e Mustafë Krasniqi, botim i Shoqatës së të Burgosurve Politikë të Kosovës, Prishtinë, 2018) Treva gjeografike, që sot…

Seminari dyditor në Ottobrun të Bavarisë i Përfundoi punimet me sukses

     Në Ottobrun, më 31 mars 2019, i mbaroi punimet e veta Seminari dyditor didaktik, i cili ishte i dedikuar për mësuesit e gjuhës shqipe dhe të kulturës shqiptare në…

Seminari dyditor në Ottobrun të Bavarisë zhvilloi punimet e veta

Në Ottobrun, më 30 mars filloi Seminari dyditor didaktik, me mësuesit e gjuhës shqipe dhe të kulturës shqiptare në Bavari, i organizuar nga Ministria e arsimit, e shkencës dhe e…

Mielli, sigurimi i bukës për ushtarët dhe popullatën civile

Me rastin e 20 vjetorit të disa aksioneve të Njësiteve të UÇK-ës,të ZOSH-ës NË MES TRE POZICIONEVE USHTARAKE ARMIKE LUFTËTARËT TANË E RRËMBYEN MIELLIN E FABRIKËS  SË BUKËS NË BUKOSH…

KMPGJSH-ja ua uron 8 Marsi- Ditën e gruas!

Te gjitha grave te botes e, kryesisht grave shqiptare, jua uroj 8 Marsin – Ditën e gruas! Kudo në botë, por edhe te populli shqiptar, gruaja e ka treguar vetën.…

Urime Dita e Mësuesit, 7 Marsi!

Ua uron të gjithë mësimdhënësve Ditën e Mësuesit – 7 Marsin! Një popull-komb lartësohet në vlerat të larta, kur ka arsimim dhe shpirtërisht është i përkushtuar për dije dhe shkollë.…

Dita e Mësuesit

Dita e Shkollës së parë Shqipe 7 Marsi është dita e Shkollës së parë Shqipe Ajo u hap më 7 Mars të vitit 1887 në Korçë. Mësonjëtorja e parë u…

Urime 17 shkurti- Dita e Pavarësisë së Kosovës

Shqiptarë kudo që jeni, nxënës të dashur, mësimdhënës, prindër te të gjitha trojeve shqiptare, mërgimtarë të përmalluar e të dashur për atdheun e, kryesisht nxënës e mësimdhënës të Landit të…