EDHE NJË KLASË E RE NË GJUHËN SHQIPE – NË HOLZKIRCHEN TË GJERMANISË


Shkruan: Fatmire Krasniqi- Munih,
8 shtator 2017:

Më 07.10.2017,në Holzkirchen-Gjermani, Këshilli për Mësimin Plotësues në Gjuhën Shqipe në Bavari së bashku me këshillin e prindërve të këtij qyteti dhe në praninë e telave të çiftelisë dhe të gitares u bë hapjen e klasës në gjuhën shqipe. Të pranishëm ishin: prindërit, nxënësit dhe kryetari i KMPGJSH, z. Mustafë Krasniqi.


Krasniqi ndër të tjera theksoj rendësin e Mësimit Plotësues në Gjuhën Shqip dhe sfidat e mëdha në këtë rrugëtim që do të sfidohen mësimdhënësit, në bashkëpunim me Këshillat e Prindërve dhe Këshillin për Mësimin Plotësues në Gjuhën Shqipe në Bavari.

Të pranishmëve ju drejtua edhe koordinatori i Këshillit të prindërve të këtij qyteti, Hakif Qerimi, ku ndër të tjera tha: Ishte një privilegj për mua dhe tërë Këshillin, ka mbi një vit që në bashkëpunim me Krasniqin bëjmë përpjekje të hapim shkollat dhe sot u arrit ky qëllim ku jam tepër i lumtur që po e fillojmë mësimin me 26 nxënës, që shpresojë së shpejti do të kemi dyfishin e këtij numri të nxënësve. Pas fjalës së Koordinatorit, Hakif Qerimi, mësuesja Blerina Vali ju drejtuar nxënësve dhe prindërve me një gjuhë të ëmbël, të afërt për nxënës dhe prindër. Po ashtu foli edhe për mënyrën e mësimit dhe rëndësinë e gjuhës, si dhe premtoj se: me një bashkëpunim, mësues, nxënës dhe prind do të kemi sukses, mbase dhe shkëndijat e rrezes së diellit do t’i ndejmë atëherë kurë fëmijtë tanë nuk belbëzojnë në gjuhën shqipe.

Në fund u dhanë dy pika muzikor të akorduar nga nxënësit, që në hapat e parë u pa serioziteti dhe dëshira, që zëri i shqipes të kumbojë aty ku ka shqiptar. Tërë kësaj madhështie ia shtoj vlerën shqiponja jonë dy krenare dhe kënga “Jem Ilira”, të kënduar nga nxënësit e përcjellur nga prindërit.

Nxënësve, Kryetari Krasniqi ju ofroi librat, që ditë më parë i kishte marr nga Konsullata e Republikës së Kosovës, që dhe vlerësoj lart përpjekjet e dy konsullatave tona shqiptare, të Shqipërisë dhe Kosovës, të cilat dhe janë të pranishme në çdo takim të KMPGJSH-së, përfaqësuesit e saj. Gjë që ky bashkëpunim i KMPGJSh-së me Konsullata i inkurajoj më tepër prindërit dhe me duartrokitje përshëndetën këtë kontribut të tyre që u përcjell deri tek prindërit, përmes Krasniqit.

Në fund morën një foto të përbashkët dhe uruan që të ketë kjo nismë suksese të mëtutjeshme dhe rrugë të mbarë!

Në mbyllje të këtij shkrimi u informuam nga sekretari i KMPGJSH, Isuf Bytyçi dhe nënkryetarja, Donika Zonja për hapjen edhe dy klasave tjera në Munih.