FJALË TË URTA

Argjira Ukimeri

Shkruan: Argjira Ukimeri (Ma.Sc.Pedagoge)

(Pjesa e dytë)

 1. Mësuesi dhe nxënësi janë partner në mirësi – Profeti Muhammed
 2. Sekreti i edukimit, është respekti i nxënësit – Ralph Emerson
 3. Ajo që nxënësit dëshirojnë të nxënë, është më e rëndësishme sesa ajo që mësuesit dëshirojnë të ua mësojnë – Lois Lebar
 4. Të dish si të dëshmosh, vërtet të dëgjosh. Ky është Çelësi – Sokrati 
 5. Të dish të paramendosh, të paramendosh të paragjykosh – Ogyst Kont
 6. Njeri, njihe veten tënde – Sokrati
 7. Ndrysho veten, për të ndryshuar të tjerët – Anonime
 8. Njeriu rritet, zhvillohet me veprat e veta – Ëolfgan Gëte
 9. Kultura është produkt i njeriut. Njeriu dallon nga kafshët, sepse ai krijon kulturën, dhe sepse ai vetë që ka mësuar dhe e ka krijuar, e bartë nga një gjeneratë në tjetrën – Robert Hvighurst
 10. Që të jesh krijues, të duhet krijues – Paul Torrance
 11. Nxënësi i armatosur me informacion, gjithmonë e ka fituar betejën – Mladee McCarty
 12. Personaliteti i edukatorit, është gjithçka në edukatë –  Konstandin Ushinski
 13. Mësuesi është rojtar i buzëqeshjes së nxënësve – Uilliam Glasser
 14. Kur jepni mësim, ju korrni qindra të korra – Kuan Chung
 15. Njeriu është  krijesa më e lartë, më e përkryer dhe më e shkëlqyer – Jan Komensky
 16. Njeriu është masa e të gjitha gjërave – Protagora
 17. Zoti e krijoi njeriun sipas imazhit të vet. Prandaj njeriu do të krijojë dhe përparojë sikurse Zoti – Frederith Frebel
 18. Historitë, bëhen nga njerëzit e mëdhenj – Thomas Carlyle
 19. Gjithë e vërteta vjen nga Shpirti i Shenjtë – Thomas Aquinas
 20. Lëvdimi i nxënësit, është lëvdim i mësuesit

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *