Kontakt

FAQJA URA E BASHKUAR Administratore e PërgjithshmeM. sc .Arjeta Krasniqi Mustafë KrasniqiRredaktor i përgjithshëmemaili: infouraebashkuar@gmail.com Redaktor gjuhësorIsuf Bytyçibytyci.i@outlook.de Faqja www.uraebashkuar.com menaxhohet nga redaksia e saj, ku dhe fton të gjithë…

VËSHTRIM PËR LIBRIN POETIK “LULJA NË GUR”, TË POETIT NAIM SALIHUT

Shkruan: Ma. Sc. Fatmir HALIMI – Poeti i talentuar Naim Salihu, gjatë këtij fillim viti para lexuesve tanë po paraqitet me veprën tjetër poetike “Lulja në gur”. Libri”Lulja në gur”,…

VËSHTRIM PËR ROMANIN “JETA NË PRANGA”, TË AUTORIT ISMAIL ALIU

Shkruan: FATMIR HALIMI Nëntitull: (SHB ProkultPress, Prishtine ka përgatit romanin “Jeta në pranga” te shkrimtarit te njohur Ismail Aliut per botim, por për shkak te CORONAVIRUSIT edhe ne Kosove nuk…

“HASAN PRISHTINA-STËRNIP I ABDULLAH VELIQIT”.

SHB POKULTPRESS, PRISHTINË Pas konsultimeve me shkrimtarin e publicistin Dibran Fylli fiton të drejtën e botimit të librit tashmë më të kërkuar ne tregun e librar, “HASAN PRISHTINA-STËRNIP I ABDULLAH…

VËSHTRIM PËR VEPRËN POETIKE MISIONI I HESHTUR TË DIAR STATOVCIT

Shkruan: Ma . Sc. Fatmir HALIMI – Krijuesi i ri, por i talentuar Diar Statovci me këtë fillim vit para lexuesve tanë po paraqitet me veprën e tij të parë Misioni i…

ESHTRIM PËR POEMËN “LULET E LATIT” TË POETIT MURAT GASHI

shkruan: Ma. Sc. Fatmir HALIMI – Poeti e shkrimtari i talentuar Murat Gashi, pas gjashtë librave në gjini dhe zhanre të ndryshme të letërsisë, me këtë fillim vit para lexuesve…

LASGUSHI – POETI I PARË I LETËRSISË MODERNE SHQIPE

 (Në përkujtim të 120-vjetorin e lindjes). 1.HYRJE Ma. Sc. FATMIR HALIMI – Llazar Gusho u lind në Pogradec, më 27 dhjetor të vitit 1899. Ka vdekur në Tiranë, më  12…

ZËRAT NGA NËNRRËNOJA

Shkruan: Ma. Sc. Fatmir HALIMI Tregim Deti u trazua, valët shkumë lëshonin në brigjet e shkëmbinjve. Tallazet e valëve u ngritën lart, deri te muret e kalasë së lashtë të…

VËSHTRIM PËR VËLLIMIN POETIK “BUZËQESHJE E PËRVAJSHME” TË SHKRIMTARES MEVLYDE MEZINI SARAÇI

Shkruan: Mr. sc. Fatmir Halimi –Poetja Mevlyde Mezini Saraçi është një ndër krijueset më serioze të letërsisë sonë, e cila para lexuesve me veprat e saja letrare ka filluar të paraqitet qysh nga…

PËR NJË ATDHE TË LIRË E TË BASHKUAR

“PËR NJË ATDHE TË LIRË E TË BASHKUAR” (Botues: Shoqata e të Burgosurve Politikë e Kosovës) Shkruan: Fatmir Brajshori – Është nder të shkruash për Ata që kanë flijuar çdo…