OPINIONE

Shkruan: Prof. Ahmet Qeriqi

Ahmet Qeriqi

Evropa kërkon që Gjergj Kastriotit, t’ ia heqim Skënderbeun, ndërsa Azia kërkon t’ia heqim, Gjergj Kastriotin

Evropa kërkon nga ne që Gjergj Kastriotit, t’ ia heqim Skënderbeun, ndërsa Azia kërkon që Skënderbeut t’ ia heqim, Gjergj Kastriotin. Ne, shqiptarët që jemi edukuar në frymën, “skëndebegiane e ademjashariane” as për hir të Evropës, as për hir të Azisë nuk do ta vëmë në dilemë ADN-në tonë kombëtare, Gjergj Kastriotin-Skënderbeun. Pa çka se do të mbesim keq për Evropën,  apo për Azinë.


Gjuha amtare

Çdo qytetarë e ka për obligim moral dhe kombëtar të ruaj për vete dhe për fëmijët e tij gjuhën amtare, pa marrë parasysh vendin ku jeton. Por, organizimi institucional është shumë më i suksesshëm, se sa ai i shoqatave vullnetare, të cilat jo rrallë herë ngatërrohen me këmbët e veta.

Shkruan: Vaxhid Sejdiu

NË SHENJË MIRËKUPTIMI E JO REAGIMI…

SHKRUAN:
PROF. Isuf S. Sadriu

Ç’po bëjnë një pjesë e medieve dhe rrjetet sociale sot, njëzet e katër orë pa ndërprerë, ç’po bëjnë…!?

    A është e mundur, a është e arsyeshme, a është njerëzore, a është prindërore, kur u dashka që një profesor (mësimdhënës) të mos reagojë (të mos flasë) në çaste të ndërlikuara…?! Si, qenka njerëzore kur një nxënës a grup nxënësish kacafyten, e profesori (mësimdhënësi) të mos reagojë (mosndërhyrja eventuale, mbase do të shkaktojë tragjedi); si, qenka e arsyeshme një ngjarje që nuk arsyetohet, si, qenka njerëzore, kur është çnjerëzore vepra që e bëjmë, si, qenka e mundur, si ka mundësi…?!


Lini një Përgjigje