Konsumojmë misra çdo dite por a e dini çfarë i ndodh trupit tuaj kur hani një misër?

Misri është një nga ushqimet e preferuara të verës, por njerëzit dinë ta shmangin në procesin e humbjes së peshës, sepse është i pasur me karbohidrate. Por, a do të…

A e dini se natyra ofron ushqime të shëndetshme, ja çfarë mund të përgatisni

Nga Jehona Gashi Të gjithë e dijmë se nga natyra marrim ushqimet më të shëndetshme e që përmbajnë më së shumti proteina. Ushqimet përveç se të jenë të shijshme ato…

Mos e Humbisni..!? Metoda e lashtë japoneze që largon çdo sëmundje në trup..! Ja Si duhet te veproni..!?

Arti i lashtë japonez i Jin Shin Jyutsu beson se çdo fillim problemi në trupin e njeriut i ka rrënjët tek tensioni. Dhe sipas kësaj teorie, mënyra më e mirë…

Disa lëndë ushqyese për një mendje të shëndetshme

Ekzistojnë disa faktorë të tillë si regjimi ushqimor, që mund të bëjnë një ndryshim të madh kur bëhet fjalë për shëndetin dhe fuqinë e trurit. Në mënyrë të veçantë, marrja…

Kanceri i gjirit dhe masat preventive.

Shkruan: Dr. Sc. Vildana Goga-Çmega Kanceri i gjirit është një tumor që zhvillohet nga qelizat e vetë gjirit. Kanceri i gjirit është rritja jashtë kontrollit dhe përhapja e qelizave jo…

SHËNDETI

Vetëm 2 kumbulla në ditë/ Vlerat ushqyese dhe rëndësia për kockat Ngrënia e rregullt e kumbullave rrit ndjeshëm dendësinë minerale të kockave. Një studim u përqendrua tek roli i ngrënies…

Më shumë se 5 shqisa/ Ja cilat janë aftësitë e fshehura që shpesh i anashkalojmë

Sa shqisa ka një njeri i zakonshëm? Duke supozuar se i barazojmë shqisat me receptorët e tyre, siç janë retinat e syve dhe kokleja tek veshët, atëherë përgjigjja tradicionale ndaj…

GRIPI GJATË PERIUDHËS SË DIMRIT DHE SI TË MBROHEMI NGA AI

Gripi paraqet një sëmundje akute të rrugëve të frymëmarrjes të cilën e shkakton virusi i influencës të tipit A dhe B, që zakonisht paraqitet në numër të madh ose në…