“Shkolla Shqipe” – Zvicër

Njoftim për Aplikim Për inkuadrimin e mësueseve të rinj në procesin e mësimdhënies të gjuhës shqipe Të nderuar kolegë/e, Nisur nga fakti i kërkesave në rritje për hapjen e klasave…

Revista informuese-Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë.

Revista informuese-Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë.

Mësimi në gjuhën shqipe në sistemin virtuale edhe në Rosenheim me rrethinë

Shkruan: Mustafë Krasniqi “Gjuha është pasqyra më e qartë e një kombi dhe e kulturës së tij” thotë Eqrem Çabej! Ndërsa, njëra ndër detyrat më të shenjta është ruajtja e…

ATDHETARËT QË U SAKRIFIKUAN PËR LIRINË!

ATDHETARËT QË U SAKRIFIKUAN PËR LIRINË! Shkruan:   Dr. Vaxhid Sejdiu … duke e shfletuar monografinë në dorëshkrim, të Mustafë Krasniqit “Atdhetari i Shtigjeve të Lirisë”, kushtuar atdhetarit dhe heroit të…

Doli nga shtypi libri i Isuf Bytyçit „krahët e shqipes – përpjekje e pengesa“

ÇKA TË BËJNË SHQIPTARË? Këto ditë  doli nga shtypi libri  publicistik i Isuf Bytyçit „Krahët e Shqipes – Përpjekje e pengesa“, me redaktor Mustafë Krasniqi, recensentë, Vaxhid Sejdiu dhe Lumni Nimani,…

FTESË

Ftojmë të gjithë mësimdhënës-it/et e mësimit plotësues në gjuhën shqipe në landin e Bavarisë, Këshillat e Prindërve dhe prindërit e nxënësve, të jenë pjesë e manifestimit të “7 Marsit”, Dita…

Shkolla shqipe në Nyrnberg manifeston Pavarësinë e Kosovës

FTESË Ftojmë të gjithë bashkëkombësit, shoqatat dhe bizneset, të cilët jetojnë dhe punojnë në Nyrnberg e në rrethinë, të marrin pjesë në manifestimin e një vjetorit të hapjes së shkollës…

Njoftim

Bashkatdhetarë të nderuar, nevoja e madhe për ta ruajtur gjuhën, kulturën dhe traditën shqiptare kërkon angazhim dhe organizim kolektiv të domosdoshëm të komunitetit shqiptar që jeton dhe vepron në rrethinën…

Më 23 nëntor 2019 mbahet Akademi përkujtimore me rastin e rivarrimit të heronjve Afrim Zhitia, Fahri e Bahri Fazliu dhe Agron Rrahmani

Eshtrat e katër heronjve Afrim Zhitia, Fahri e Bahri Fazliu dhe Agron Rrahmani, më 23 nëntor rivarrosen në Velani. Kështu kanë bërë të ditur familjarët, sipas të cilëve ceremonia e…

Pritja e organizuar nga Ministri shtetëror bavarez i financave z. Albert Füracker

Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Kosovës në Mynih vazhdon aktivitetin dhe përfaqësimin e suksesshëm në instanca të ndryshme bavareze por edhe tek përfaqësitë e tjera konsullore. Në vazhdën e…

NË MYNIH VIJE LIBRI „FËMIJËT MARTIRË TË KOSOVËS“

Më 22 nëntor 2019, Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Kosovës në Mynih së bashku me Klubi Letrar Martin Camaj promovojnë librin e autorëve: Hanëmshahe Ilazi dhe Nysret Pllata, me…

KËSHILLI ORGANIZATIV I SHKOLLES SHQIPE NË NYRNBERG

FTESË      Ftojmë të gjithë bashkëkombësit, shoqatat dhe bizneset,të cilët jetojnë dhe punojnë në Nyrnberg e në rrethinë, të marrin pjesë në manifestimin e njëvjetorit të hapjes së shkollës shqipe…