Kryetari i Bashkisë së Horës së Arbëreshëve, vlerëson lartë punën e Kuvendi të Mësuesve të Diasporës

Nga Rexhep Rifati Në Augsburg të Gjermanisë për dy ditë rresht ( më 9-10 mars 2024)  u mbajt Kuvendi i Mësuesve me temë “Ruajtja  e gjuhës amtare te fëmijët e mërgatës shqiptare”. ku morën…

Historike/ Themelohet Lidhja e Mësuesve Shqiptarë në Mbretërinë e Bashkuar

Nga Anila Kadija Për herë të parë, në historinë e mësimdhënies së gjuhës shqipe, në Mbretërinë e Bashkuar, krijohet Lidhja e Mësuesve Shqiptarë! 17 mars 2024, një datë e shënuar…

Bashkohen Shkolla Shqipe dhe LAPSH-i në Zvicër

Takimet që deri më tani kanë zhvilluar Shkolla Shqipe dhe LAPSH në Zvicër sot përfundimishtë arritën që të zhvillojnë aktivitetin e tyre nën një ambrellë.  Sot me 17.03.2024 në praninë…

Në shërbim të gjuhës shqipe!

Të shtunën me datë 25 shkurt 2024 anëtarët e Kryesisë dhe përfaqësuesit kantonalë të “Shkollës Shqipe” në Zvicër u bënë bashkë në një takim pune për biseduar rreth organizimit sa…

Shkolla Shqipe Zvicër/ Hapet pika shkollore në Birmensdorf të Kantonit të Cyrihut!

Shkruan: Vaxhid Sejdiu … Vazhdojmë me gjithë përkushtimin në shërbim të gjuhës shqipe dhe kulturës kombëtare. Qëllimi ynë është që fëmijët shqiptarë ta mësojnë dhe ta ruajnë gjuhën amtare. Dhe…

Shkolla Shqipe Zvicër/ Hapet pika shkollore në Dulliken të kantonit të Soloturnit

… nuk kishte si të ndodhte ndryshe sepse aty ku bëhen përpjekje, sukseset nuk mungojnë. Pas një pune të përkushtuar në shërbim të gjuhës dhe kulturës kombëtare të prindërve të…

Emisioni “Kikiriki – shqip me fëmijë” një “dritare” në gjuhën shqipe!

Nga Vaxhid Sejdiu Kohëve të fundit kemi një shtim të dukshëm jo vetëm të pikave shkollore në botë ku fëmijët shqiptarë i vijojnë mësimet në gjuhën amtare, por kemi edhe…

LAPSH NË BAVARI MBAJTI MBLEDHJEN E RADHËS NË PËRMBYLLJE TË VITIT ME PARAQITJEN E PLANIT VJETOR PËR VITIN 2023/24

Nga Uraebashkuar Lidhja e Arsimtarëve dhe Prindërve shqiptarë (LAPSh) mbajti takimin e radhës me mësimdhënësit dhe anëtarët kryesisë, nëpërmjet platformës zoom, me temat: Takimin e hapi prof. Mustafë Krasniqi –…

Themelohet “Lidhja e shkollave të gjuhës shqipe në Itali “

Të nderuar mësues, të nderuar bashkatdhetarë dhe dashamirës të ruajtjes dhe trashëgimisë së gjuhës shqipe edhe jashtë trojeve të shtetit amë, ju përshëndes në emër të kryesisë së Lidhjes “…

LIDHJA E ARSIMTARËVE DHE PRINDËRVE  SHQIPTARË NË BAVARI FALËNDERON DY KONSULLATATA SHQIPTARE NË MYNIH, PËR PAISJE ME TEKSTE SHKOLLORE!

Në emër të LAPSh-itKoordinatori-Mustafë Krasniqi Lidhja e Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë në Bavari i falënderon institucionet shqiptare, konkretisht dy konsullatat tona në Mynih, të Republikës së Shqipërisë dhe të Republikës…

TAKIMI I KRYESISË SË LAPSH-IT ME MËSIMDHËNËSIT E SHKOLLËS SHQIPE NË LANDIN E BAVARISË

Nga Mustafë Krasniqi Dje, më 22.10.2023, në Mynih të Bavarisë Lidhja e Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë (LAPSh-i) në Bavari mbajti takimin e radhës me mësimdhënësit dhe anëtarët e kryesisë, me…

“Një varg, një këngë, një tufë lule për Dritëroin”

Të dielën, më 1 tetor 2023, nxënësit e ”Shkollës Shqipe”, organizuan festë të madhe shkollore, në Uster të Kantonit të Zyrihut në Zvicër, në shenjë nderimi dhe respekti për 92…

EMRAT QË NDËRROJNË GJINI NË GJUHËN SHQIPE DHE PROBLEMI YNË ME TA

Nga Sevi Lami Agolli Në gjuhën shqipe, emri është një pjesë ligjërate, që emërton frymorë dhe sende. Ai ka kategorinë gramatikore të gjinisë, të numrit, të rasës dhe të shquarsisë…

Hapet edhe një klasë nga «Shkolla Shqipe» në Dietlikon të kantonit të Cyrihut

Nga Isuf Ismail Vatra jonë “Shkolla Shqipe” Zvicër vazhdon të organizojë dhe dhe të arrijë suksese në veprimtaritë për mësimin e  gjuhës shqipe edhe në Dietlikon të kantonit të Zyrihut.…

Vizita e Krasniqit në dy shkollat me mësim plotësues në Ingolstadt Të bavarisë dhe manifestimi i Ditës së Flamurit – 28 Nëntorit

Nga M.Krasniqi Më 02.12.2022, në Ingelstadt të Bavarisë në Gjermani, në dy shkollat ku mbahet mësimi plotësues në gjuhën shqipe, ishte në vizitë koordinatori i LAPSH-it prof. z. Mustafë Krasniqi,…

Në Memmingen të Bavarisë-Gjermani u hapën dy klasa, me Mësimi Plotësues në Gjuhën Shqipe

Nga Ilmie Durmishi Islami, Pas një angazhimi të madh të LAPSH-it, të kryetarit të saj z. Milazim Ukaj, të kryetarit të Këshillit të Prindërve z. Arif Arifaj dhe mësueses Ilmie…

Nxënësit janë ata që e zbukurojnë Panairin e Librit!

Nga Vaxhid Sejdiu E vërtetë që Panairi i Librit, i cili u organizua para disa javëve, kaloi. Por kujtimet kanë mbetur te të gjithë ne. Ajo që më ra në…

Në Starnberg përfundoj vitit shkollor 2021/22

Nga Enela Shehu Markaj Më 1 Tetor 2021 u hap klasa e mësimit të gjuhës shqipe në Starnberg. Ndërsa sot në Mbyllje të këtij viti shkollor reflektoj mbi një vit…

Shkolla Shqipe në Zvicër shembull se si punohet në shërbim të gjuhës dhe kulturës kombëtare!

Një kuis diturie, mirë i organizuar, dëshmoi angazhimin e nxënësve të shkollave shqipe, në ruajtjen e gjuhës dhe kulturës kombëtare. Në vazhdimësi “Shkolla Shqipe” në Zvicër na ka gëzuar me…

Shkolla Shqipe – Zvicër organizon promovimin e krijimtarisë letrare të Bedri Dedjes

Të premten, me datën 17 qershor Shkolla Shqipe – Zvicër organizoi promovimin e krijimtarisë letrare të Bedri Dedjes me titull “Bedri Dedja… fjalë të përzgjedhura, krijimtari që rrezaton, një jetë…