Qemal Stafa dhe shëmbulli i të tjerëve si ai që duhet të bëjë me turp “feudalët” shqiptarë të kohëve të reja

Nga Pëllumb Xhufi 5 Maji, dita e Dëshmorëve të Luftës Nacional-Çlirimtare, nuk është një datë thjesht konvencionale, e njohur si “Dita e Dëshmorëve të Atdheut”. Është dita kur në betejë…

Pashko Vasa për kombin shqiptar si Fichte për kombin gjerman

Nga Ervina Toptani Njerëzit e mëdhenj në ringritjen e një kombi, në themelimin e suksesin e një shteti, janë të gjithë të njëjtë në dimensionin e gjenisë së tyre, pavarësisht…

Mirënjohje për punën dhe përkushtimin e mësuesit Vaxhid

Mësuesi Vaxhid Sejdiu, i nderuar me mirënjohje nga Redaksia “Radio Kosova e Lirë” për punën dhe angazhimin, në shërbim të hapjes së pikave shkollore në Zvicër Të rrallë janë mësuesit,…

Shoku ynë Fadil Vata – Hero i Lëvizjes dhe i kombit shqiptar

Nga Ramadan Avdiu Në shtator të vitit 1984, nga burgu i Mitrovicës na transferuan në burgun e quajtur Zabela afër Pozharevcit, Afrim Zhitinë, Ilaz Zhitinë dhe mua, kurse nga burgu…

MBI ÇËSHTJEN E “CIVILËVE” SERBË TË VRARË NË KOSOVË

Nga Sali Bytyçi Akuzën për 1 000 civilë serbë të vrarë nga UÇK-ja, të cilën e bën Shkëlzen Gashi, me sa e di unë, deri me tani as Serbia nuk…

Shqipëria e bashkuar është Atdheu i vetëm i shqiptarëve

Nga Akademik Rexhep Qosja Reagimi i Heroit të Mendjes, Rexhep Qosja, kundër atyre që do të donin ta përjetësonin copëtimin e Shqipërisë e të kombit shqiptar është me vend. Kosova…

Veç ditëlindje ka Adem Demaçi

Nga Smajl Latifi “Unë do të vdes një ditë, prandaj duaje Nënën Shqipëri, sepse ajo nuk vdes kurrë” – ishte porosia e Nënës Nazife për të birin e saj, atdhetarin…

Pse heshtim?

Shkruan: Blerim Muriqi PSE HESHTIM …dhe më nuk futemi në zjarr, pa çka se mbahemi fort për veprimtarë Mumjen luajmë, paktin me djall. Heshtjen e kemi varr, Krenari e çalë!…

FILOZOFIA E NJOHJES (1)

Nga Prof. Dr. Ahmed Arsllan Një retrospektivë Ashtu siç thamë edhe në pjesën e parë, fitimi i njohjes është njëra prej instinkteve kryesore dhe prej tipareve dalluese të njeriut. Është…

Në Therandë, Akademi përkujtimore për heroin e Kombit Fadil Vata.

Shkruan: Prof. Ass. Dr. Sabri Kiçmari Në Therandë. Kam mbajtur një fjalë me rastin e 31 Vjetorit të ndarjes nga ne fizikisht të Heroit të Kombit Fadil Vata. Ndër të…

DËSHMORËT JANË VET LIRIA JONË

Shkruan: Brat Luzha Kalojnë vite, kalojnë edhe shekuj e kujtimi për dëshmorët prore mbetet i freskët në mendjet tona, në kujtesën tonë historike. Brezat që vijnë do t’i mbajnë në…

Shteti që nuk garanton për qytetarët e tij!

Shkruan: Mehmet Bislimi – Shteti im, shpreh mungesë guximi, në mos nuk ka mundësi e vullnet, mbase qëllimshëm nuk do të garantoj për qytetarët e vet!, kjo nuk do ndonjë…

Në ambientet e Konsullatës së Përgjithshme të Republikës së Kosovës, në Stuttgart, u mbajt simpoziumi kushtuar 40-vjetorit të demonstratave të vitit 1981-ës

Shkruan: Prof. Ass. Dr. Sabri Kiçmari I nderuar ish Kryeministër, z. Bajram Kosumi,I nderuar z. Hydajet Hyseni, deputet i Kuvendit të Kosovës,I nderuar z. Konsull Imer Lladrovci,I nderuar z. Bardhyl…

Shkolla shqipe në Nyrnberg manifeston Pavarësinë e Kosovës

FTESË Ftojmë të gjithë bashkëkombësit, shoqatat dhe bizneset, të cilët jetojnë dhe punojnë në Nyrnberg e në rrethinë, të marrin pjesë në manifestimin e një vjetorit të hapjes së shkollës…