Intervistë dhënë RTK, për “MËSUESIT E DIASPORËS”

Kuvendi i Mësuesve   zhvilloi punimet e veta me temë: “Ruajtja e gjuhës amtare te fëmijët e mërgatës shqiptare”. Në këtë intervistë, u fol për heroin e kombit për Xhavit Haziri.

Intervistë me nënkryetarin e KKAD-së dhe Koordinatorin e LAPSh-it në Bavari Mustafë Krasniqi

Më 09 dhe 10 mars 2024 në qytetin e Ausburgut, për dy ditë radhazi kuvendi “MËSUESIT E DIASPORËS”  zhvilloi punimet e veta me temë: “Ruajtja e gjuhës amtare te fëmijët e mërgatës…

Intervistë me ish-ambasadorin e Kosovës në Shqipëri, Sylë Ukshini

NGA ARIFE MORINA  Ish-ambasadori i Kosovës në Shqipëri, Sylë Ukshini Intervistë me ish-ambasadorin e Kosovës në Shqipëri, Sylë Ukshini“Rasti i agresionit ushtarak serb në Banjskë të Kosovës ka shërbyer si moment kthese…

Intervistë me Dr. Vaxhid Sejdiun, mësues dhe koordinator i “Shkollës Shqipe” në Zvicër dhe kryetar i Këshillit Koordinues të Arsimtarëve në Diasporë (KKAD)

Intervistoj: Mustafë Krasniqi Vaxhid Sejdiu, është mësues i shkollës shqipe në Zvicër, i cili me punën e tij si mësues dhe koordinator në hapjen e pikave të reja shkollore në…

Rinor Gashi  një  boksier i ri, në artin marcial MMA, që synon të arrij majat e fitores me zemër shqiptari

Intervistoj Mustafë Krasniqi Rinor Gashi i lindur në Resonheim të Gjermanisë, me prejardhje nga Gremniku i Klinës së Kosovës. Pas përfundimit të shkollës, si shumë të rinj, me pasione të…

SHKOLLA SHQIPE NË BAVARI TË GJERMANISË

Mustafë Krasniqi mësues i shkollës shqipe në Bavari të Gjermanisë dhe nënkryetar i Këshillit Koordinues të Arsimtarëve në Diasporë, në një rrëfim ekskluziv për gazetën “DIELLI”, Organ i Federatës Panshqiptare…

Veterani i arsimit, tani në moshë 88-vjeçare, profesor, Xhemal Pllana, ka rrëfyer për hapat e para të shkollave shqipe në Kosovë

Në emisionin javor të TV-Diellit, “Bisedë në studio”, profesori i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, veterani i arsimit, tani në moshë 88-vjeçare, Xhemal Pllana,  ka sjellë në kujtesë rrëfime e ngjarje nga…

Shpërthimet e bombave, në Prishtinë, kishin karakter paralajmërues kundër regjimit që ushtronte dhunë e represion në vitin 1981 e më pas

Nga Hazir Xhafolli Në emisionin javor të TV-Diellit, “Bisedë në Studio” ka qenë i ftuar dhe ka folur për aktivitetin e vet atdhetar dhe të bashkëveprimtarëve të tij, i burgosuri…

SHKOLLA SHQIPE NË BAVARI TË GJERMANISË

Nga SOKOL PAJA Mustafë Krasniqi mësues i shkollës shqipe në Bavari të Gjermanisë dhe nënkryetar i Këshillit Koordinues të Arsimtarëve në Diasporë, në një rrëfim ekskluziv për gazetën “DIELLI”, Organ…

Instrumentistët shqiptarë, më kanë mahnitur!

Shkruan: Anila Kadija – Giovanni Allevi, kompozitori dhe pianisti i talentuar i muzikës klasike bashkëkohore, ka lindur në Itali më 9 prill 1969. Ka mbaruar konservatorin për Kompozim dhe Piano,…

KATËR DEKADA NË SHËRBIM TË ATDHEUT E TË PAQES

Intervistoi: Vera Pelaj Behide Hasanaj, femër e guximshme, veprimtarinë e saj humanitare e ka filluar që nga viti 1980. Fillimisht ishte angazhuar në dy shoqatat bamirëse “Nëna Terezë” dhe “Kryqi…

Tomë V. Gashin, avokat i përmasave evropiane, aktivist kombëtar, jurist i zellshëm dhe i suksesshëm

Bashkëbisedoi: Isuf Bytyçi – Tomë V. Gashi është avokat, që nga viti 1992, i cili kryesisht, ka punuar gjyqtar për çështje penale 5 vite! Para kësaj kohe, ka punuar në Prokurorinë…

Mësues në Diasporë / Vaxhid Sejdiu: Gjuha amtare, detyrim mbarëkombëtar

Vaxhid Sejdiu është një nga mësuesit e gjuhës shqipe më të angazhuar në Zvicër, me mbi 20 vite përvojë mësimdhënie të gjuhës shqipe. Nga viti 1999 është mësimdhënës i rregullt…

INTERVISTË ME ILIR SEFERI

Intervistoi: Mustafë Krasniqi “BESA” PËR ATDHEUN Mustafë Krasniqi: – Kush është Ilir Seferi dhe cila është veprimtaria e juaj? Ilir Seferi – Me profesion jam Ekonomist në fushën e Hotelerisë…

Mustafë Krasniqi- Shkolla Shqipe dritare për fëmijët shqiptarë të Diasporës

Intervistoi: Mustafë Krasniqi Intervistë me Vaxhid Sejdiun – mësues i shkollës shqipe në Zvicër dhe veprimtar i arsimit shqip. Ai do të flasë në lidhje me përpjekjet për hapjen e…

INTERVISTË ME KRYETARIN E FONDACIONIT “BESA” NË BAVARI Z. ANTON KRASNIQI

Intervistoi: Mustafë Krasniqi –Për lexuesin: kush është z. Anton Krasniqi?   Anton Krasniqi: Sëpari, më lejoni ta përshëndes lexuesin tuaj dhe juve, që më nderuat me intervistën e fundvitit të…

Elmije Plakiqi: Intervistë me kryeredaktoren e Radios-Kosova e Lirë, luftëtaren e lirisë, Arbanë Qeriqi- Gashi

Arbanë Qeriqi-Gashi është kryeredaktore e Radios-Kosova e Lirë, folëse dhe gazetare e TV-Diellit. Ajo është edhe veterane e luftës së UÇK-së dhe ka marrë pjesë aktive në shërbim të saj…

ISUF BYTYÇI – Bashkëbisedim me Marsela Koçin, veprimtare e çështjes kombëtare dhe kryetare e Lëvizjës “KRAHËT E SHQIPES”

    ⁃    Kush është zonja. Marsela Koçi dhe cila është veprimtaria e saj kombëtare? Marsela Koçi: Kam lindur në Beratin romantik të një mijë e një dritareve, një qytet i vogël…

ISUF BYTYҪI: BASHKËBISEDIM ME VEPRIMTAREN VJOLLCA KAҪIU

Isuf Bytyçi: Zonja Kaçiu, jeni një kohë, relativisht të gjatë në Gjermani, bëni aktivitete kulturore e kombëtare në këtë vend dhe, kryesisht, unë ju njoh që nga manifestimi protestues, që…

LIDHJA E KRIJUESVE SHQIPTARË NË MËRGATË, JETËSOI VITIN E PESTË JUBILARË

NË EMIGRACION, KRIJUESIT JANË RILINDJA E EPOKËS SË RE    “Asgjë nuk është e pamundur, nëse ajo zhvillohet në kohën e duhur”   Xhorxh Adi                    Intervistoj: Mustafë Krasniqi      Z.…