Manastirliu me mësuesit në Britani: Ju jeni ambasadorët më të mirë të Shqipërisë

Nga Anila Kadija Ministria e Arsimit dhe Sportit, znj. Ogerta Manastirliu e cila ndodhet për një vizitë pune në Britaninë e Madhe ditën e sotme u takua me mësues e…

Shoqata “Sharri” në St. Gallen, vatër e ruajtjes dhe zhvillimit të kulturës kombëtare!

Nga Vaxhid Sejdiu Shqiptarët në Zvicër dallohen për angazhimin e tyre ndër vite në ruajtjen e gjuhës dhe kulturës kombëtare. Të shumtë janë për nga numri mërgimtarët shqiptarë, të cilët…

Qendra e Botimeve për Diasporën: Propozime nga Kuvendi i punës në Mynih 9-10 mars 2024

Nga Vaxhid Sejdiu “Të nderuar kolegë, pas një pune mirë organizuar rreth Kuvendit të Mësuesve, i cili i zhvilloi punimet me datën 9-10 mars 2024 nuk ka gjë më të…

Një melodi e ëmbël e shqiptarësisë sonë në Lugano të Zvicrës

Nga Isuf Ismaili (Manifestim kulturor e artistik nga vatra “Shkolla Shqipe” Ticino,  për 7 Marsin – Ditën e Mësuesit – Ditën e Shkollës Shqipe dhe 8 Marsin –  Ditën e…

Fjala e mbajtur në Kuvendin e Mësuesve nga Mustafë Krasniqi

Përshëndetje të pranishëm, kolegë, mësues të dashur, e nderuara Zëvendësministre, MEPJ, Republika e Shqipërisë znj. Artemis Malo  e nderuara zëvendësministre, MPJ, Republika e Kosovës znj. Liza Gashi, i nderuari zëvendësministër,…

Kryetari i Bashkisë së Horës së Arbëreshëve, vlerëson lartë punën e Kuvendi të Mësuesve të Diasporës

Nga Rexhep Rifati Në Augsburg të Gjermanisë për dy ditë rresht ( më 9-10 mars 2024)  u mbajt Kuvendi i Mësuesve me temë “Ruajtja  e gjuhës amtare te fëmijët e mërgatës shqiptare”. ku morën…

Historike/ Themelohet Lidhja e Mësuesve Shqiptarë në Mbretërinë e Bashkuar

Nga Anila Kadija Për herë të parë, në historinë e mësimdhënies së gjuhës shqipe, në Mbretërinë e Bashkuar, krijohet Lidhja e Mësuesve Shqiptarë! 17 mars 2024, një datë e shënuar…

Bashkohen Shkolla Shqipe dhe LAPSH-i në Zvicër

Takimet që deri më tani kanë zhvilluar Shkolla Shqipe dhe LAPSH në Zvicër sot përfundimishtë arritën që të zhvillojnë aktivitetin e tyre nën një ambrellë.  Sot me 17.03.2024 në praninë…

Intervistë me nënkryetarin e KKAD-së dhe Koordinatorin e LAPSh-it në Bavari Mustafë Krasniqi

Më 09 dhe 10 mars 2024 në qytetin e Ausburgut, për dy ditë radhazi kuvendi “MËSUESIT E DIASPORËS”  zhvilloi punimet e veta me temë: “Ruajtja e gjuhës amtare te fëmijët e mërgatës…

Kuvendi i Mësuesve!

Nga Vaxhid Sejdiu …një Kuvend Pune, i cili nxori në pah një mori problemesh, kërkesash dhe nevojash për një organizim më të mirë të mësimit plotësues në Diasporë. Pjesëmarrës përfaqësues…

Në Ambasadë e Republikës së Kosovës në Londër u festua Pavarësia e Kosovës

Nga Anila Kadija- Londër Prag festimesh Pavarësia e Kosovës Sot në ambientin e bukur të Ambasadës së Republikës së Kosovës në Londër u realizua një pasdite kulturore kushtuar figurave femërore…

2024 Viti i gjuhës shqipe

Dje, më 31.1.2024, Qendra e Botimeve për Diasporë (QBD-ja) mbajti mbledhjen e parë të këtij viti përmes platformës online, me mësimdhënësit e gjuhës shqipe në Diasporë, për shtete: të Gjermanisë,…

TAKIM PËRMBYLLËS I KKAD-së PËR VITIN 2023

Nga Uraebashkuar Dje, më 27.12.2023, Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë – KKAD, mbajti takimin virtual me rastin e fundvitit 2023. Që në fillim të hapjes së takimit, znj. Mira…

Për Vitin e ri 2024 shkëmbim kartolinash mes nxënësve të shkollës shqipe në Vjenë,me nxënësit e shkollës “Ismail Qemaili” në Komunën e Istogut.

Uraebashkuar Mësuesit janë arteria kryesore e kombit, çelës i njohurive të fituara, që nga shkronja e parë e deri në ngritjen e lartë profesionale. Mësuesi gjurmon, që nxënësit e tij…

LAPSH NË BAVARI MBAJTI MBLEDHJEN E RADHËS NË PËRMBYLLJE TË VITIT ME PARAQITJEN E PLANIT VJETOR PËR VITIN 2023/24

Nga Uraebashkuar Lidhja e Arsimtarëve dhe Prindërve shqiptarë (LAPSh) mbajti takimin e radhës me mësimdhënësit dhe anëtarët kryesisë, nëpërmjet platformës zoom, me temat: Takimin e hapi prof. Mustafë Krasniqi –…

Në Bavari- Nxënësit e shkollës shqipe në Landau së bashku me mësuesen e tyre  pranuan  dhurata nga babadimri.

Nga redaksia Mësimi Plotësues në gjuhën Shqipe në paralelen e  Landau-s të landit të Bavarisë filloi vitin shkollor 2010/2011, në përkrahje të bashkëkombësve të Landau-t me rrethinë, të cilët ishin…

Këshillit Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë (KKAD-ë) mbajti takimin e radhës.

Sektori për informim i KKAD-sëMustafë Krasniqi Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë (KKAD-ë) mbajti takimin e radhës, duke u ndalur në pikën kryesore rreth Samitit të III të Diasporës mbajtur…

Austri – Nxënësit e shkollës shqipe në Vjenë dhanë një program kulturo-artistike, për nder të 28 Nëntorit – Ditës se Pavarësisë se Shqipërisë.

Nga Redaksia “Topi që shemb kështjellat më të fuqishme është atdhedashuria” – Sami Frashëri Gjithçka është e bukur dhe emocionale kur nxënësit që lindin dhe rriten ne vende jashtë trojeve…

NË LANDSHUT TË BAVARISË U FESTUA 28 NËNTORI – DITA E SHPALLJES SË PAVARËSISË

Nga Arif Arifaj Dita e Flamurit, 28 Nëntorit-shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë u festua në Landshut të Bavarisë, e cila u shoqërua me programin kulturo-artistike nga nxënësit e tri klasave…

Roli i Këshillit Koordinues të Arsimtarëve në Diasporë (KKAD) në organizimin e mësimit plotësues në Mërgatë dhe në Diasporë 

Nga Vaxhid Sejdiu Të nderuar pjesëmarrës, ky  samit që organizohet në prag të festave tona kombëtare: Kongresit të Alfabetit dhe Shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë na obligojnë që të mobilizohemi…