LETËRSI

Faik Konica – Prozë dhe kritikë

Faik Konica (15 Mars 1875 – 15 Dhjetor 1942)Konica është personaliteti artist – kritik.  Është  kritik edhe atëherë, kur objekti i tij i drejtëpërdrejtë ishte kritika letrare, por edhe kur ky objekt qe i ndryshëm,  prozë  artistike (art letrar).

Fan Sian Noli

Lindi më 6 janar 1882 në Qytezë (turqisht: Ibrik Tepe), fshat shqiptar në Trakë. Noli ishte me prejardhje nga Kolonja. I ati, Stiliani, shërbeu si psalt në kishën e fshatit. E ëma, Maria, ishte shtëpiake. Noli shkollën fillore dhe të mesmen i bëri greqisht.

Lini një Përgjigje