Jonuz Veliqi

Jonuz Veliqi-administrator

Jonuz Veliqi- u lind në Polac- Komunën Skenderajt, ndërsa shkollën fillore mbaroj në vendlindje, kurse të mesmen në Skenderaj. Studimet Universitare, në Fakultetin Ekonomik, i mbaroi në  vitin 1980 (1976/80), kurse ato posdiplomike, magjistraturën, mbaroi në vitin 1986 .

Nga viti 1980/87 ka punuar si profesor i ekonomisë, në shkollën QAMO “Ramiz Sadiku”, kurse nga viti 1987 ishte drejtor i financave në FMGJ “Trepça”.

Pra, pas përkeqësimit të situatës, largimit nga puna, si shumë bashkëkombës merr rrugën e mërgatës dhe vendoset në Gjermani-Munih.

Aktivist  dhe njëri nderë themeluesit e shkollës shqipe me mësim plotësues në gjuhën shqipe në Bavari. 

Lini një Përgjigje