LAPSH-ja në Bavari, për shkak të Koronavirusit, pezullon mësimin plotësus në gjuhën shqipe.

Kryesia e Lidhjes së Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë në Bavari për shkak të situatës së krijuar, që e vlerëson edhe Organizata Botërore e Shëndetësisë koronavirusin si pandemi , merr vendim për pezullimin e përkohshme të mësimit plotësues në gjuhën shqipe në Bavari! Për këtë vendim kryesia e LAPSH-it i njofton të gjithë mësimdhënësit, nxënësit dhe prindërit shqiptarë se pezullimi i shkollës shqipe, për një kohë, bëhet për shkak të marrjes së masave mbrojtëse ndaj virusit Corona. Ky vendim mbështetet edhe […]

Në Olching të Bavarisë- Gjermani u festua “7 Marsi”- Dita e Mësuesit

Shkruan: Mustafë Krasniqi – Në Olching, qytet i landit të Bavarisë në Gjermani, nën përkujdesjen e LAPSH-it u mbajt një program kulturo-artistik, për nderë të “7 Marsin”- dita e mësuesit. Programi u hap me intonimin e himnit kombëtar, të kënduar nga nxënësit e Nyrnbergut dhe me himnin e Republikës së Kosovës, ndërsa programin e moderuan nxënëset: Rezarta Roqi dhe  Eriona Lohaj, të cilat i përshëndeten të pranishmit, nxënësit, mësimdhënësit, përfaqësuesit institucional e diplomatik, prindërit, Këshillat e Prindërve dhe kryesinë e […]