MBRESA TË PASHLYESHME DHE EMOCIONE TË FUQISHME PËRFAQ TE SECILI LEXUES, ROMANI “DY VDEKJET E NJË JETE” I FATMIR HALIMIT

ELONA MEGJUANI, maturante Romani “DY VDEKJET E NJË JETE” flet për jetën e dy personazheve kryesore Astritit dhe Valberës, pas periudhës së luftës së fundit në Kosovë. Flet për fatin…

SHKRIMTARI FATMIR HALIMI ME NJË QASJE TË RRALLË ARTISTIKE NË THURJEN E ROMANIT TË TIJ TË FUNDIT “MAKTHI”

Nga Murat V. GASHI Tek lexuesit, erdhi edhe romani më i ri “Makthi“ i shkrimtarit, Fatmir Halimi, tashmë i njohur për artdashësit shqiptar dhe ndërkombëtar, pasi siç thotë autori shumë…

VËSHTRIM PËR ROMANI “DY VDEKJET E NJË JETE” TË SHKRIMTARIT FATMIR HALIMI

Nga: ISMAIL ALIU Dashuria te romani Dy vdekjet e një jete i shkrimtarit Fatmir Halimit kap majat më të paimagjinueshme të sublimes, fisnikërisë dhe shenjtërisë, duke kulmuar kësisoj në stadiumin…

Këndvështrimi i kritikës letrare për krijimtarinë letrare të Musa Jupollit

përgatiti: Shefqet DIBRANI. PROLOG Mbase është ëndërr e çdo autori për të botuar, në një vëllim të vetëm, vlerësimet, urimet dhe përkushtimet për krijimtarinë e vet. Musa Jupolli këtë ëndërr…

VËSHTRIM PËR ROMANIN ‘HANI ME DY PORTA’ TË SHKRIMTARIT KRISTAQ TURTULLIT

Nga MA.SC. FATMIR HALIMI Kristaq Turtulli është autor i më shumë se 30 romaneve i botuar në Shqipëri, i përkthyer në gjuhën angleze dhe i botuar në Amerikë e Kanada,…

VËSHTRIM RRETH ROMANIT “SEKRETI I LAGJES SË DJEGUR”,  I SHKRIMTARES YLFETE OSMANIT

Ma. sc. Fatmir Halimi Letërsia duke qenë veprimtari e lirë krijuese e ka edhe bukurinë e vet, pasi që me shkrime letrare mund të merren edhe njerëz të profesioneve të…

VËSHTRIM PËR ROMANIN “LUFTA E JASHARËVE” TË SHKRIMTARIT LULYIM OSMANAJ

Nga Ma.Sc. Fatmir Halimi (Romanin “Lufta e Jasharëve” të shkrimtarit të talentuar Lulzim Osmanaj, këto ditë e nxori nga botimi shtëpia botuese ProkultPress, Prishtinë Ky është romani i parë në…

“RRUGA E VËSHTIRË E FATLUM SELISHTËS”,  TË BISLIM ALIUT

VËSHTRIM PËR ROMANIN Rruga e vështirë drejt një fati të lumtur Shkruan: Ma. Sc. Fatmir Halimi Duke pas parasysh se shkrimtari dhe piktori i njohur Bislim Aliu me një përvojë…

SOT U MBAJTËN TAKIMET LETRARE TË FESTIVALIT KOMBËTAR TË LETËRSISË NË PODUJEVË

Shkruan: Ma Sc. Fatmir HALIMI Në takimet letrare të Festivalit kombëtar të letërsisë në Podujevë, për poezinë më të mirë, vendin e parë e mori poezia “Gruas” e Abdullah Zenelit…

SHKRIMTARI QË HAPËRON ME KOHËN

Nga Ma Sc. Fatmir HALIMI Parathënie për romanin “Etja për jetë” të autorit Murat V. Gashi, botuar këto ditë nga shtëpia botuese ProkultPress, Prishtinë Shkrimtari Murat V. Gashi, me romanin…

VËSHTRIM RRETH LIBRIT ME TREGIME, “JETA I TAKON ATIJ QË FALË” TË AUTORIT AHMET PLLANA

“Jeta i takon atij që falë” Nga MA. SC. FATMIR HALIMI Libri me titull, “Jeta i takon atij që falë” i autorit Ahmet Pllana, ka 12 tregime, të cilat janë…

VËSHTRIM RRETH LIBRIT PAK FILOZOFI TE SHKRIMTARIT ARBEN KURTESHI

Nga Ma. Sc. Fatmir Halimi Shkrimtari Arben Kurteshi deri me tani njihet si poet dhe shkrimtar me librat e tij Tingujt e zemrës dhe romanin e tij të fundit Plisi.Libri…

Promovohen dy romane në Tetovë

Nga Sadije Aliti, Tetovë Krijimtaria letrare në prozë e dy romaneve u promovua në Tetovë në hapësirat e lokalit Shend e verë, “Donika-dielli do të shkëlqejë përsëri” i autorit Ismail…

FLAKJA E KANUNIT DHE FLIJIMI PËR DASHURI

Shkruan: Ma. Sc. Fatmir HALIMI Në Ditën Ndërkombëtare të Librit, ShB ProkultPress, Prishtinë nxori  nga botimi romanin më i ri, “Përroi qante në mesnatë” të shkrimtarit ndërkombëtarisht të njohur KRISTAQ…

VËSHTRIM MBI LIBRIN ME POEZI PËR FËMIJE ”BORË, MOJ BORË”, AUTORE MONADA HAMITAJ

Shkruan: Ma. Sc. Fatmir HALIMI Shb prokultpress, PrishtineSot nxori nga botimi librin më të ri për fëmije dhe me ilustrime “Borë, moj borë’, të poetes sonë Monda Hamitaj me qëndrim…

Vëllimit poetik “Vjeshtë në Prishtinë” të poetit LAN -Asllan Qyqalla

Poezi e dhimbjes dhe ndarjes, e shkëputjes dhe e largësisë.   Shkruan: Nikollë Loka, shkrimtar – Poeti Lan-Asllan Qyqalla vjen me vëllimin e ri poetik ” Vjeshtë në Prishtinë”. Edhe…

LIBËR PËR JETËN ME NUANCA FILOZOFIKE

Shkruan: Ma.sc. Fatmir HALIMI LIBËR PËR JETËN ME NUANCA FILOZOFIKE Libri me poezi me titull domethënës dhe fiksional “Etja e Ujit” i autorit Ahmet Pllana ka poezi me tema e…

VËSHTRIMI PËR LIBRIN POETIK “GURI PIKON FJALË”, I AUTORIT FEHMI BERISHA

Nga: Ma. Sc. Fatmir HALIMI Libri poetik “Guri pikon fjalë”, i poetit dhe atdhetarit të madh Fehmi Berisha vjen para lexuesve tanë këtë vit pas një pune të gjatë të…

Vështrimi për librin “Shoqëria Kulturore Artistike “Maja e Karanfilit” Plavë – Gusi” (Monografi) të autorës së re Rilinda T. Gjonbalaj.

Nga Ma. Sc. Fatmir HALIMI – Për ne si botues nga Prishtina ishte kënaqësi e veçantë që ta marrim për sipër botimin e librit monografi të autores Rilinda Gjonbalaj për…

VËSHTRIM PËR LIBRIN “DASHURIA NË KONTEKSTIN E LETËRSISË DHE TË PSIKO-FILOZOFISË” I AUTORIT ISMAIL ALIUT

Nga Ma. Sc. Fatmir Halimi Shkrimtari Ismail Aliu para lexuesve shqiptarë po paraqitet fuqishëm dhe me hapa të sigurt. Brenda dy viteve doli me dy romane, ku vlen të theksohet…