Hapen dyert e  Shkollës Shqipe në Sierre të Kantonit të Valis-it

 … Sukseset e Shkollës Shqipe në Zvicër, nuk kanë të ndalur. Sot filluan mësimet në gjuhën shqipe, fëmijët shqiptarë në Shkollën Shqipe në Sierre, në Kantonin e Valis-it. Kjo  është shkolla shqipe e 49 -të që është hapur kohëve të fundit.

Nxënësit e shkollës shqipe në Sierre, të Kantonit të Valis-it

Edhe pse po i afrohet fundi vitit shkollor 202/21, kjo nuk i pengon mësuesit dhe veprimtarët e Shkollës shqipe në Zvicër”, të cilët vazhdojnë aktivitetet e tyre në hapjen e dyerve të Shkollës Shqipe në Sierre, të Kantonit të Valis-it.

Pas disa përpjekjeve me prindërit dhe me Drejtorinë e shkollës në këtë qytezë më në fund u arrit të fillojnë orët mësimore në gjuhën shqipe.

A ka kënaqësi më të madhe se të marrësh pjesën në hapjen e shkollës shqipe. Mësuesja Jonida Bardëllima së bashku me nxënësit e saj në pikën shkollore në Sierre të Kantonit të Valis-it.  Ata ftojnë bashkëmoshatarët e tyre që t`iu bashkëngjiten në orët mësimore në gjuhën amtare. Mësimi zhvillohet çdo të mërkure nga ora 17:00.

Të gjithë të interesuarit mund të paraqiten në këtë adresë kontaktuese:

Dr. Vaxhid Sejdiu, Tel.  076 321 26 94,

e-mail: vaxhid_sejdiu@hotmail.com

“Shkolla Shqipe – Zvicër”

Sektori për informim

Redaksia