Dëshmorët

Legjendari i legjendave të Shqipërisë-Adem Jashari (1955-1998)

Ahmet Qeriqi

Shkruan: Ahmet Qeriqi-Nuk janë të rrallë shembujt e heroizmit, madje as tani në botën tonë moderne, (kur mendohet se legjendat i përkasin së kaluarës dhe ato shërbejnë vetëm për ta rikthyer atë, në kujtesë). Por, një legjendë tipike shqiptare ka hyrë në historinë tonë më të re, ashtu si legjendat e motit, ashtu sikur edhe legjendat e dhembshme të historisë njerëzore, pse jo edhe si legjendat urbane të kohës me plot tronditje, në të cilën po jetojmë.

29 vjetori i rënies së dëshmorëve Afrim Zhitia dhe Fahri Fazliu

29 vjetori i rënies heroike të dëshmorëve të kombit, Afrim Zhitisë dhe Fahri Fazliut, trimat që me këngën “të gjallë nuk do të biem në dorë të armikut“, qëndruan heroikish, përball makinerisë policore-pushtuese të ish Jugosllavisë dhe, pas një luftimi të gjatë ranë heroikisht, me 2 nëntor 1989 në Bregun i Diellit.

Lini një Përgjigje