Si ta shkruajmë një poezi

E përgatiti: profesor Isuf Bytyçi Ta shkruajmë një poezi të bukur dhe sensibile, me të vërtetë është art. Prandaj, na duhet fantazi, kreativitet dhe ndjenja, por edhe teknikë. Nuk mjafton që vetëm muzën ta kemi, duhet t’i kemi edhe disa rregulla, në kokë me të cilat në një skemë të orientohemi. Në këtë herë do t’jua tregoj 5 rregulla për […]

Manifestim letrare në Eggenfelden të Bavarisë

FTESË Ftojmë Krijuesi dhe artdashësit e fjalës artistike, të jenë pjesë e manifestimit letrare, i cili mbahet për nder të ditës së Pavarësisë së Kosovës (17 shkurtit) dhe ditët “Flaka e Janarit”, më 15 shkurt 2020,  në 0ra 14:00 në adresën: LANDSHUTR STR.19, EGGENFELDEN 84307. nën organizimin e Klubit Letrar «Martin Camaj» Mynih, në bashkëpunim me  SHKSH «Shqiponjat e Bayernit». […]

Manifestimi letrar, në Mynih

 Klubit Letrar «Martin Camaj» Mynih, në bashkëpunim me  SHKSH «Shqiponjat e Bayernit» do të mbajnë orë letrare, ku dhe do të ketë promovime librash, për nder të ditës së Pavarësisë së Kosovës (17 shkurtit) dhe ditët “Flaka e Janarit”. Manifestimi mbahet më 15 shkurt 2020,  në 0ra 14:00, adresa: LANDSHUTR STR.19, EGGENFELDEN 84307.   Në këtë manifestimi letrar do të […]

Mustafë Krasniqi – MË LENI TË QAJ SHQIP

Përmbledhja poetike nga Mustafë Kasniqi E PËRULUR BOTA  (Nënë tereza) E butë si era n’shpirt e ngrohtë vadiste lule të mos thahen në kalkutë. Shputat baltë n’ikje bijë e shqipes ishte Gonxhe e thërriste dhe vet dielli. E brumosur n’mëshirim le të frymojë paqja në shpirtrat e mirë urtësinë e njerëzimit tha. Pas ikjes n’amshim shndrit Gonxhja e përulur bota… […]

KRYETRIMIT . . .

Përmbledhja nga Hamza Halabaku KRYETRIMIT . . . Në jetën tonë gjithnjë, o Kryetrim, Me vëllezërit dy jubile kemi kremtuar. Pesë shekuj pas rënies në amshim, Fëmijët me emrin tënd i kemi pagëzuar. Për stërnipërit përsëri do të ketë jubile Edhe pas një qind shekujve që vijnë. Përkrenarja me shpatën fort do të ndrijnë, Dhe në krye të trimave do […]

BLETËS TIME…

Përmbledhje nga Xhevahire Sylejmani NËNËS Ti, nane, në çdo çast Rri mbshtetur prane dritares Heshtur dëgjon riga shiu, mes tyre më pret kthimin. Edhe unë përplasem në lot Sikur ky shi i mesnates E njëjta zemër na rreh Gjumi në buzëqeshje E më buz të dridhura në vaj na zë. …do të vij me mall të shtërngoj shumë Kohën e […]

HARTË E LECKOSUR

Përmbledhje nga AZEM OSMANI GJENE TË REGJURA Rrekem të gjej një emër Ta pagëzoj pranverën e këtij moti Dua të kundroj ngjyra bulëzimesh Të nuhas aroma lulëzimesh Degëve të shartuara Me kalemat e drurëve të huaj I prekja rrënjët… Ushqyer me gjak betejash Strehuar nën dheun e pëlleshëm Nga mbetjet e bereqetit nëpër kohë Jo vetëm furtunat e vendit Por, […]

KURRË NUK E MESUAM GABIMTARIN

Përmbledhje nga MALUSH MRASORI-MALI KURRË NUK E MESUAM GABIMTARIN Që ta kapë një interes të përbashkët, duhet aktivizuar imagjinatën prej nga lind forca jonë! Fjalët janë tinguj të shëndoshë të rezonancës! Tingujt janë zëra, tingujt janë fjalë, ato vibrojnë, prandaj të vibrojmë së bashku me një ton simfonie dhe të themi hapur se dikush po lëkundet gabim, nuk është me […]

SI YLL QE SHNDRIT

Përmbledhje poezish nga Bahri Shyti HIPERBOLA DHE REALJA Hiperbolë ne shkrime Hiperbolë ne mendime Sa e vobektë që është Thënia me paragjykime Ndjenjën që e shpreh Me një filozofi Atë që ti e thua Vështirë ta kuptojë njeri Sado që vlerësohej Ajo e humbë kuptimin I neveritë të tjerët Mbetesh pa qëndrimin Kohës s’i bën ballë Reketësh gur mbi gurë […]

PAJË NUSE E PËRGJAKUR

Përmbledhje poezish nga Gazmend Dashi VITI I DHEMBJES Viti i ikur, vit i dhembjes Viti i mërzisë Vit pikëllues Me lot trishtues të fëmijës. Humbje të familjarëve Njerëzve të shtëpisë Humbje e vullnetit Humbje edhe e shoqërisë Zhgënjim fatal i popullatës Me premtime të zbrazta U largohen të rinjtë Nënave të ngrata. Ato qajnë e rënkojnë Me lotët rrëke Pushtetarët […]