CILA ISHTE NORA E KELMENDIT ?

TREGIM Është legjende e inspirim. Fakt e imagjinate. Heroine e simbol. Ndoshta brezat e rinj nuk dijnë shumë për Noren e Kelmendit emrin e te cilës sikur na e ngjalli…

Fronti Europian: Fitorja më e madhe në histori na pret më 24 prill

Sot në Tetovë, kryetari i BDI-së Ali Ahmeti bashkë me kryetarin e PDSH Menduh Thaçi, të Lëvizjes Populli Skender Rexhepi Zejd dhe atë të PDE Arjanit Hoxha kanë nënshkruar marrëveshje…

Fjala e mbajtur në Kuvendin e Mësuesve nga Mustafë Krasniqi

Përshëndetje të pranishëm, kolegë, mësues të dashur, e nderuara Zëvendësministre, MEPJ, Republika e Shqipërisë znj. Artemis Malo  e nderuara zëvendësministre, MPJ, Republika e Kosovës znj. Liza Gashi, i nderuari zëvendësministër,…

Koordinatori i Shkollës Shqipe në Bavari me një fjalë rasti për 7 Marsin – Ditën e Mësuesit

Përshëndetje të pranishëm, e nderuara zëvendësministre e Republikës së Shqipërisë shkëlqesia juaj zonja Artemiso Malo, e nderuara Konsulle e Përgjithshme e R.Sh. shkëlqesia juaj zonja Genta Mburimi, i nderuari konsull…

Mirënjohje e veçantë e cila ka një kuptim tepër domethënës për mua, për bashkëpunimin dhe përkushtimin e përbashkët në shërbim të gjuhës shqipe

Më 10 mars 2024 në Ausgburg të Gjermanisë, në “Kuvendin e Mësuesve” në emër të KKAD-së ju nda mirënjohje Dr. Vxhid Sejdiu, ish- kryetar i KKAD-së, për angazhimin shembullor në…

Marsi, Prilli e Maji i vitit 1981 vendosen themelet e Republikës së Kosovës

Nga Ahmet Qeriqi Demonstratat gjithëpopullore të Marsit dhe Prillit të viti 1981, shënuan kthesën vendimtare të ndarjes definitive të shqiptarëve të robëruar nga ish-RSFJ. Kërkesa për krijimin e një republike…

Në Mynih të Gjermanisë u shënua Dita e Mësuesit – 7 Marsi

Nga Mustafë Krasniqi Lidhja e Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë në Bavari, me një program të pasur kulturore shënoi 7 Marsin – Ditën e Mësuesit, të përgatitur nga Grupit Organizues, me…

Dy fjalë për Kuvendin në Mynih e për gjuhën shqipe në mërgatë

Nga Mimoza Hysa U zhvillua në Mynih një kuvend i rëndësishëm pune për gjuhën shqipe në mërgatë ku u mblodhën më shumë se pesëdhjetë studiues, mësues, drejtues të lidhjeve të…

Në Augsburg të Gjermanisë u mbajt Kuvendi  “ Mësuesit e Diasporës”, me temë: “Ruajtja e gjuhës amtare te fëmijët e mërgatës shqiptare”.

Sektori i informimit KKADMustafë Krasniqi Më 09 dhe 10 mars 2024 në qytetin e Ausburgut, për dy ditë radhazi kuvendi “MËSUESIT E DIASPORËS”  zhvilloi punimet e veta me temë: “Ruajtja e…

KKAD-Të nderuar mësues, kudo që jeni, urime Dita e Mësuesit!

Të nderuar mësues, nxënës e prindër,   Më 7 Mars ne festojmë Ditën e Mësuesit, një ditë shumë e rëndësishme për të gjithë ne si bashkësi kombëtare shqiptare në te gjithë…

Mësues përhapës të dritës urime Dita e Mësuesit-7 Marsi!

Një popull-komb lartësohet në vlerat të larta, kur ka arsimim dhe shpirtërisht është i përkushtuar për dije dhe shkollë. Nga Mustafë Krasniqi Lidhja e Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë në Bavari…

Në Kuvendin e Kosovë, për nderë të 26-vjetorit të Epopesë së UÇK-së, u mbajt Seanca solemne, e cila filloi me një minutë heshtje për familjen Jashari e të gjithë të rënët për liri.

Ura e Bashkuar Kuvendi i Republikës së Kosovës e filloi seanca solemn në nderim të 26-vjetorit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK-së) dhe me një minutë heshtje nderoi familjen e…

Në Mynih- për nder të “7 Marsit- Ditës së Mësuesit” LAPSh-i në Bavari mban një program kulturo – artistik

Në këtë aktivitet manifestues, e cila mbahet nga Lidhjas e Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë në Bavari, do të dëgjoni fjalën e ëmbël, këngën e bukur të prindërve dhe gjyshërve tanë…

FESTOJMË SË BASHKU PAVARËSINË E KOSOVËS

Nga Anila Xhani Më 24 Shkurt 2024 në Moosburg kulmoi festa e ditës historike të Pavarësisë së Kosovës me programinkulturoro-artistik të shkollave shqipe të: Freising-ut, Landsh-ut München-it, Rosenheim-it, Deggendorf-it, Meinburg-ut…

MËRGATA DHE KRIJUESIT E SAJ

Shkruan: Mustafë Krasniqi Përmes këtij vështrimi kritik për lexuesin do të sjell disa përmbledhje poetike të krijuesve mërgimtarë. Meqë lexuesi ynë nuk është njohur aq sa duhet me krijimtarinë e…

Stigmatizimi i tradhtisë në këngët tona rapsodike është temë e veçantë e memories shqiptare

Nga Ahmet Qeriqi Kënga e Kolë Gjegjit dhe Kënga e Lym Hoxhës Stigmatizimi i tradhtisë në këngët tona rapsodike dhe popullore është një temë e veçantë, e cila shtrihet në…

Po mbajnë qëndrime joparimore në përdorimin e dinarit, Amerika dhe shtetet që kanë njohur Kosovën

Nga Milazim Krasniqi Milazim Krasniqi është paksa kritik ndaj shteteve të cilat kanë një qëndrime jo parimore, duke i kërkuar Kosovës që të bëjnë veprime që nuk janë standarde për…

Në Rosenheim u festua 16 vjetori i Pavarësisë së Kosovës, nga nxënësit e shkollës shqipe

Dje, më 17 shkurt 2024, shkolla shqipe në Rosenheim nën përkujdesjen dhe organizimin e mësueses Valbona Roqi, për nder të 16 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, mbajti një program kulturo-artistike…

Komuniteti shqiptar në Londër festoi 16 vjetorin e Pavarësisë së Kosovës!

Nga Anila Kadija Bashkimi bën fuqinë, moto e tri shoqatave së bashku, të cilat mblodhën krijimtarinë e tyre artistike dhe u bashkuan në një organizim unik për 16 vjetorin e…

Hapet pika shkollore në Amrisvil të Kantonit të Turgaut!

…Dhe sot Pavarësia e Kosovës në Amrisvil (Amriswil) të Kantonit të Turgaut (Thurgau) nuk do të dukej kaq e bukur pa këta fëmijë shqiptarë, të cilët pikërisht me datën 17…