ATI YNË

Në kujtim të Antonio Belushit (3)
Lugano, 1994.

Poezi

Nga Shefqet DIBRANI

Ati Ynë
Atje drejt qiellit ka fluturuar
Shpirti i At Antonio Belushit
Shënjtroje emrin e Tij
Në tokë ishte fisnik dhe Njeri i mirë
Ai është vullneti ynë
Arbër i pastër si kristal
Ai është Kosovë, sa jeta jonë
At Antonio Belushi
Është vet Shqipëria
Shqiptarë i Heladhesë, Arvanitas
Është Pellazg i Poliponezit
Sot Hora Arbëreshve po vajto
E tërë Kalabria, Sicilia njëjt si shpirti im
Vajtojm si vajtojcat e Rekës ikjen e tij
Ati Ynë
Ardht’ i mbarë në mbretërin tënde
U bëftë uratë e vullneti i tokës sonë
Andaj o Zot shpërbleje Atin Tonë
Sepse ai ishte Arbëror e tokësor
Pellazgo-Ilir, ishte vet Çamëria
Ai ishte Shqipëria Etnike
Ishte qielli Ynë dhe Toka Jonë
At Antonio Belushi ishte
Zoti i Tokës, me misione etnografike
Bukën e vet, vetes e të tjeréve ua dha
Arbërisë një bibliotek
Përplot me vivla ia la
I dashur Zot
Bekoje të dashurin tonë
Siç iu jep të tjerëve bukën
Më jep mua uratën për
At Anton Belushin
Se për të po vajton Arbëria
Jo vetëm në Kalabri
Dhe Sicili
Per te vajton edhe Diaspora
Më tej edhe Kosova jonë
Mos na le të tundohemi
Mëshiroje përfaqësuesin tonë
Misionarin Arbëror
Përfaqësonjës i Shqipërisë Etnike
Papas Antonio Bellusci
Amen!
St. Gallen, 23 qershor 2024.