Njerëzit që kalojnë kohë jashtë janë më të shëndetshëm, më energjikë e më produktivë

Nga redaksia

Njerëzit që kalojnë më shumë kohë jashtë janë më të shëndetshëm, më energjikë dhe më produktivë se ata që nuk e bëjnë këtë, tregon një studim.

Ata që shpenzonin 20 orë ose më shumë në javë në një hapësirë të gjelbër ose natyrë ishin 41 për qind më produktivë në një ditë mesatare sesa ata që shpenzonin më pak se 30 minuta në javë jashtë.

Tre të katërtat e të gjithë të rriturve pretendojnë se koha në natyrë ose hapësirat e gjelbra u jep atyre një nxitje lumturie që i mban ata gjatë gjithë ditës.

Studimi i realizuar tek 2000 të rritur tregoi se 79 për qind thanë se kjo gjithashtu i bën ata të ndihen më të shëndetshëm dhe më energjikë.

Një mendje më e pastër (44 përqind), gjumi më i qetë (28 përqind) dhe ndjenja më pak e stresuar (38 përqind) janë gjithashtu ndër përfitimet kryesore shëndetësore që njerëzit raportohen nga daljet jashtë  si dhe ndjehen më mirë fizikisht dhe mendërisht (70 për qind cent).

Ndërsa ata që shpenzojnë më shumë kohë sesa do të donin në ambiente të mbyllura shpesh ndihen të plogësht (37 përqind), të lodhur (25 përqind) dhe të izoluar (16 përqind), shkruan The Sun, transmeton Klankosova.tv.

Ndërsa hulumtimi i vitit 2020 nga Public Health England zbuloi se mund të ndihmojë edhe në uljen e presionit mbi NHS.

Louise McCathie, drejtoreshë e mbledhjes së fondeve në NHS Charities Together, tha: “Njerëzit jo vetëm që ndihen më mirë kur vizitojnë hapësirat e jashtme, por ata punojnë dhe luajnë gjithashtu më mirë.

“Dhe përveçse na ndihmojnë të lidhemi me botën natyrore, përvojat në natyrë ofrojnë një shans shumë të nevojshëm për të dekompresuar – dhe mund të bëjnë një ndryshim të madh në shëndetin tonë të përgjithshëm. //Prointegra.ch//KlanKosova//.