DASHURIA IME E PAKTHIM

Ist möglicherweise ein Bild von 1 Person
Bislim Aliu

Tufë poezish nga poeti Beslim Aliu

DASHURIA IME E PAKTHIM

Dashuria ime e preu ylberin
Me gërshetën e vet
Tani ajo e tjerr vetminë
Në pe të hollë
E thur dashurinë.

Në nyje e lidhi vetminë
Nga nyjet e zgjidhi dashurinë

Ajo shkoi me hallet e veta
Si zogu kur fluturon
Më mbeti me mallëngjim
Dashuria ime e pakthim

Dashuria ime vajti me pikëllim
Më mbeti në mua malli im . . .

JETA ËSHTË E BUKUR PËR ÇDOKEND

Ai që këndon si liria
Mbetet gjithnjë madhështia

Ajo që mbetet si lum
Është e bukur si pëllumb

Jeta mbetet të jetojë
Historia do t’na gëzojë

Të jetojmë tok të bashkuar
Për këtë kemi luftuar

Poet t’i gjithmonë shkruaj poezi
E liria do të mbetet madhështi

Kjo jetë është e bukur për çdokend
Pse dikush dikend e dënon . . .

SHPESHHERË DUHET TË LUTEMI

Kujtesa bëhet etje e madhe
E ne ende kujtojmë
Se nuk mund të harrojmë

Kujtesa na humbi në çdo vend
Për te s’kemi menduar asnjëherë
E ne kemi mbetur pa shumë mend

Secili prej nesh niset diku
Me hijen e vet
Që vetit t’i ngjet

Në udhëkryqet e ngatrruara
Kursesi ta mësojmë
Rrugën kryesore të jetës

E ne shpeshherë duhet të lutemi
O Zot lejona që të jetojmë
Më shumë se sa që e meritojmë . . .

E DASHUR TI MË MBETE MALLI IM

E dashur ku je ti është zemra
Guri i kujteses përherë mbetet

Sytë e barit ma rikthejnë
Mallin e zemrën tënde

Ti më mbete tokë për shi
Dhe shi për pikëllim

Ti shkove me mallin tim
Zemra jote më mbeti kujtim

E dashur deri te varri yt
Gjithmonë këmbët më shkojnë
Drejt dhe me mallëngjim

Jeta është dhimba e mallit të mbetur . .

KUR DO TA MARRIM GUXIMIN

Me mallin e përmallimit
Mbetën ëndrra të çuditshme
Jashtë kujtesës me zjarr
Mbeti koka me mall

A do të zgjohemi nesër
Me hijen plot me mall
Cfarë urtie do t’na flas
Që vetes t’i japim fat

Në tokën e bleruar
Gjaku mbeti i harruar
Kur do të marrim guxim
Që mallit t’i japim kuptim

Cila porosi do t’na mbetet
Që ta flasim të vërtetën . . .