Gjuha mbron atdheun, identitetin kombëtar

Dieses Bild hat ein leeres alt-Attribut; sein Dateiname ist image.png.

1 Shtator 2021

Të dashur nxënës,
Të nderuar kolegë, mësues të shkollave shqipe kudo në botë, nga Kanadaja e Sh.B.A., Britania e Madhe e Ukraina, Belgjika, Italia e Greqia, Suedia, Gjermania, Austria, Zvicra, Sllovenia, Kroacia, e deri në Turqi e Australi, në emër të Këshillit Koordinues të Arsimtarëve të Diasporës (KKAD), ju dëshirojmë një vit të mbarë shkollor. Në rend të parë ju dëshirojmë shëndet dhe sa më shumë nxënës në shkollat shqipe.
E kemi thënë dhe e themi vazhdimisht se gjuha mbron atdheun. Gjuha mbron identitetin kombëtar. Prandaj, mos të kursejmë asgjë për gjuhën e nënës – gjuhën shqipe. Të përkushtohemi familjarisht në ruajtjen dhe zhvillimin e saj, kudo ku jemi. Në këtë mënyrë nderojmë veten, prindërit dhe të parët tanë. Fëmijët shqiptarë dhe emrat e tyre të bukur nuk kanë kuptim pa gjuhën shqipe.
Prandaj, ju lutemi, të veprojmë bashkërisht në shërbim të gjuhës shqipe, gjuhës së shekujve.
Suksese kolegë, suksese nxënës të dashur. Na qoftë një vit i mbarë!

Këshilli Koordinues i Arsimtarëve të Diasporës (KKAD)
Dr. Vaxhid Sejdiu – kryetar