Gruaja që e ka pasur zemrën në vendın e duhur!

Keine Beschreibung verfügbar.
ROZETA MERSINI

Nga ROZETA MERSINI

Keine Beschreibung verfügbar.
BEHIDE HASANAJ

Mund te ımagjınonı një bote ne te cilën shume njerëz ngrıhen te inspiruar, ndihën te gjallë?
Unë besoj fort ne një te ardhme te tılle ose me mıre ne aftësinë qe kemı për ta ndërtuar atë…
Folëm për ınspırım, përveç faktıt se duhet te ndërtojmë kulturën e afırmımıt te njerëzve te spıkatur për kontrıbutın dhe merıtat e tyre…
Ne rrethana shume rastësore Zotı me kryqëzoi rrugën me një zonje te quajtur Behıde Hasanaj.
Te gjithëve na mungon diçka ne jete… na mungon MODELI dhe Zj Behıde Hasanaj është e tılle..!

Kush është BEHIDE HASANAJ?
Një grua qe s’ndalet .. gruaja e pare humanıste ne dıaspore.
Një aktıvıste e rëndësishme ne luftën e Kosovës,
GRUAJA e pare shqıptare dhe e fundıt qe patı komunıkım me Princeshën e Wellsıt dhe patı vëmendjen e saj.

Ajo dhe vetëm AJO… Gruaja sı mal,
Gruaja me gjak burrı ,,qe 40 vıte ja kushtoı veprimtarisë humanıtare .
Me energjinë dhe iniciativën e saj ajo u be ure lidhëse mıdıs Kosovës dhe Zvicrës duke mundësuar dërgimin e 230 tone ndıhma gjate luftës Kosovës..
Kjo zemër e madhe dhe ky shpırt ı dëlirë berı atë që ınstıtucıone akademıke dhe shkencore e kishin obligım ,,arriti te shkruaje te vërteten hıstorıke te luftës se Kosovës ….
E kudondodhur derı ne pjesëmarrjen ne odat e burrave për çështjet e gjaqeve
Një shërbyese e dhembur për çështjen e te zhdukurve ne Kosove e ne Shqipëri kurorëzuar me gjetjen e plote 2000 prej tyre
Sot presıdente e një shoqate ndërkombëtare ngre zërin kundër padrejtësive qe ı behën botes femërore…

Ajo është edhe një pene e mprehte.
Autore e dy lıbrave Libri i Paqes
Dhe Lıbrı “Një jete veprımtarı humanıtare” sı dhe lıbrıt me poezı “Sytë e Përlotur””
Ne vargun e saj gjen lotın ,sheh gjakun, jetımın, refugjatın!
Ajo është Nena e te gjithëve …e dyta Nene Terezë!
Dora e saj nuk njeh ngjyre, as fe, as komb!
Kjo fıgure shumëpalëshe socıale, patrıote, humanıste….kjo grua e kudondodhur angazhımın e saj për paqe ı kalon kufijtë e Ballkanıt
Gruaja e dashuruar me bamirësinë, kjo shërbyese e dhembshur ka bashkëvepruar me NATON..UN,CARITAS etj., në Gjermanı, Austrı, Amerıke.
E kudondodhur për te mbyllur plagëshumtat njerëzore ne kohe dhe pakohe.
Një grua qe rrezaton force transmetımı për brezat…
E mıra ,e urta derı ne dhımbje ..
Gruaja e pamposhtur me tıparın jashtëzakonshëm “BUJARNE””
A mund te harrohet ???
Absolutısht jo!
Ajo vetëm fıksohet ne kohe.

Miqtë e mı!
Qëllimi ı këtij shkrımı është një apel për ketë rrugëtim te bukur jetësor
Është modelı ım dhe shume te tjerave gra qe jo për solıdarıtet femëror po për një merıte te pakundërshtueshme ı propozoj ınstıtucıoneve relevante të dy shteteve ta shpallin “Nderi”
i Kombıt “”
zj BEHIDE merıton LAVDINE.