NJOFTIME

Ngrihet grupi i punës për përgatitjen e platformës së programeve të dedikuara për Diasporën

MDIS-i në plotëni do ta financojë mësimin shqip në diasporë

Këshilli Organizativ për Mësimin Plotësues në Gjuhën Shqipe në Nyrberg me rrethinë

Të nderuar bashkatdhetar, grupi iniciues bashkë me Këshillin e Prindërve, të cilët kanë bërë një punë të shkëlqyer për fillimin e mësimit plotësues në gjuhën shqipe në Nyrnberg me rrethinë, ju fton të jeni të pranishëm në manifestimin solemn, për hapjen e shkollës shqipe.

Të pranishëm do të kemi nxënës, prindër, bashkëkombës, shoqata dhe mysafir e përfaqësues institucional të atdheut.

NJËZËSHËM PËR HAPJEN E SHKOLLËS SHQIPE NË NYRNBERG ME RRETHINË


Pas konsultimeve paraprake me këshillin iniciues dhe kryesinë së LAPSH-it, në Bavari, më 14.10. 2018 në prani të një numri të madh të bashkëkombësve, në Nyrnberg, u mbajt takimi i radhës, në lokalet e shoqatës „Bashkimi“, për hapjen e klasave me mësim plotësues në gjuhën shqipe.


Projektligji për Diasporën diskutohet në Bernë

Në Bernë u mbajt takimi i konsultimeve për hartimin e Projektligjit të Diasporës, ku të pranishëm ishin anëtarët e grupit të punës nga MDIS-i, deputetët e Komisionit për Punë të Jashtme dhe Diasporë dhe përfaqësues nga Ambasada e Kosovë në Bernë.


SHEMBULLI I SHOQATËS “BASHKIMI” NË NURNBERG

Në vazhdën e këtyre përpjekjeve, ditë e më tepër po merr përmasa të dukshme intensifikimi i mësimit plotësues, gjë që është i lartë edhe interesi i shoqatave dhe bizneseve shqiptare, që jetojnë e veprojnë këtu! 


Këshilli për Mësimin Plotësues në Gjuhën Shqipe në Bavari përkrah vendimin e dy ministrave të diasporës

Këshilli për Mësimin Plotësues në Gjuhën Shqipe në Bavari – KMPGJSH,  përshëndet takimin e dy  Ministrave të Diasporës: i Republikës së Shqipërisë, z. Pandeli Majko dhe i Republikës së Kosovës, z. Dardan Gashi, takim, i cili u bë  më 27 nëntor në Korçë.  Ky ishte një takim tejet i rëndësishëm edhe si një shpresë e vetme për Mërgatën shqiptare, konkretisht për Mësimin Plotësues në Gjuhën Shqipe, në Diasporë.


URIME DITA E FLAMURIT, 28 NËNTORI!


Përshëndetje të nderuar shqiptar kudo që jeni, në atdhe dhe përtej atdheut, nxënës të dashur, mësimdhënës- që punoni me sakrifica të mëdha, punëtor e shkencëtar, deputet e politikan!

Lini një Përgjigje