PELLAZG MË QUAJNË…

Shkruan: Mustafë Krasniqi

PELLAZG MË QUAJNË…
(R.Mala dhe N.Berisha)

Ne, bijtë e tu…
Kurrë s’u ligështuam
Dot s’na plandosi nata
Fuqi kishim këngën.

Në t’gjatat krisma
Me këngë trimërie
Trembëm fantazmat
Përqafuam tokën Ilire.

Pellazgë më quajnë
O fantazmë e ligë
Krismat e gjata koburesh
Nuk kërkuan lëmosh
Ato duan rreze drite
Në tërë Shqipërinë Etnike.

Ne…
Jemi bijtë e tu
Shkëmb i pandarë
O Shqipëria jonë.