Rikujtesë rreth Deklaratë së përbashkët të institucioneve të shkencës dhe kulturës në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut dhënë për UÇK-në.

Nga Uraebashkuar

Kjo deklarate para katër viteve më parë tregon se sa të padrejtë janë ndaj UÇK-së dhe sikur qëllimisht bëhet një sulmi i fshehur ndaj tyre. Të lë përshtypja se bëjnë përpjekje UÇK-në ta trajtojnë njëjtë, apo më tepër si bashkëfajtore dhe ta krahasojnë luftën e saj të drejtë, me luftën barbare të shtetit kriminal serb. Shtet i cili ka ushtruar gjenocid dhe, ende e mbron me fanatizëm politikën kriminale, gjenocidin kundër shqiptarëve, duke mos kërkuar falje e mos u ndier i fajshëm, për 10-tra mijëra të egzekutuar shqiptarë të pafajshë. Por mbi të gjitha, me politikën e saj dhelparake është duke e mashtruar Evropën për aq kohë sa i duhet. politikës Serbe Siç e kemi rastin me luftën Ruse-Ukrainë që po luan me letra bixhozi, pa e përfillur fare Evropën, duke fut në lojë botën demokratike.  

Të mos e dënosh krimin dhe shtetin kriminal të Beogradit, i cili ka ushtruar gjenocid mbi popullin e pafajshëm shqiptarë është më tepër se jo e drejtë dhe me këtë joshje dhe përkëdhelje që i bëhet shtetit kriminal të Serbisë, Ballkani dhe Evropa një ditë do të gjenden në arenën e padëshirueshme. Nga fakti se të dy luftërat botërore fillesën e saj e kanë pasur tek populli ardhacak Serb, me territor e histori të vjedhur. Ka drojë se me këtë përkulje e përkdhelje të tepruar nga Evropianët vetëm sa e fuqizoni politikën e Vuçiçit, ish – ministrin e kryekriminelit të Milloshoviqit.

Për lexuesin po japim rikujtesën e deklaratës së përbashkët dhënë në nëntor të vitit 2020, në 23 vetorin (tashmë 27 vjetori- në 28 nëntor) e daljes në skenë të Ushtrisë çlirimtare të Kosovës, nga institucionet shkencore e kulturore të Kosovës, të Shqipërisë dhe të Maqedonisë Veriore (iliridës), të nënshkruar një deklaratë të përbashkët, ku thuhet:

(Faksimilet marrë nga Albaniapress)