Shteti ynë AMË i dha intelektualit dhe atdhetarit, Aristidh P. Kola, titullin e lartë NDERI KOMBIT

ARISTIDH P. KOLA MERR TITULLIN E LARTË “NDERI I KOMBIT”

Kemi kënaqësinë të njoftojmë opinionin publik, tërë shqiptarët që jetojnë brenda dhe jashtë Shqipërisë, popullin e Kosovës dhe veçanërisht bashkëkombësit arvanitas – arbërorë në Greqi dhe në Itali, se Kryetari i Republikës së Shqipërisë, me Nr. Dekreti 13816 datë 18.07.2022 i dha Aristidh P. Kolës (pas vdekjes) titullin e lartë “NDERI KOMBIT”.

Përcjellim dedikimin shoqërues të këtij dekorimi të merituar:

“Në vlerësim të kontributit të jashtëzakonshëm, si personaliteti më i madh arvanitas i shekullit të XX dhe një nga njerëzit më të ndritur të kombit tonë, mbrojtës i zjarrtë i rrënjëve të lashta të identitetit arvanitas dhe arbëror.

Me mirënjohje për vullnetin, këmbënguljen, sakrificën dhe kurajën e lartë, duke u bërë model i intelektualit të pashembullt kurajoz, thënës unik i të vërtetave, luftëtar dhe mbrojtës i kulturës, gjuhës, prejardhjes dhe historisë shqiptare.”

Në emër të grupimit “Miqtë e Aristidh P. Kolës”

K. P. Traboini

18 korrik 2022