Takimi me zëvendës Ministren e Punëve të Jashtme të Diasporës znj.Liza Gashi, me LAPSh-it në Kosullatën e Republikës së Kosovës

Në mjediset e Konsullatës të Republikës së Kosovës, Zv. ministrija e Punëve të Jashtme dhe të Diasporës znj.Liza Gashi bashkë me Konsullin e Kosovës në Mynih, z.Afrim Nura zhvilloi një takim me mësimdhënëset/it e LAPSH-it në Bavari.

Të pranishëm ishin edhe anëtarët e stafit konsullor z.Faket Kajtazi, z.Zenel Gashi, Kryetari i LAPSH-it z.Milazim Ukaj me zëdhënësen Znj.Anila Xhani dhe kryetari i ‘Këshillit të Prindërve” në Bavari Z.Arif Arifaj.

Znj.Liza Gashi në fjalën e saj përshëndetëse theksoi vlerën e madhe që luan shkolla shqipe në Diasporë në ruajtjen dhe kultivimin e gjuhës, historisë dhe traditës shqiptare.

Ajo falenderoi kryesinë dhe mësimdhënëset/it për punën e tyre të vyer dhe të palodhur në misionin mbarëkombëtar të ruajtjes të gjuhës dhe kulturës shqiptare.

Fokusi i këtij bashkëbisedimi ishte informimi mbi punën dhe rezultatet e LAPSH-it, njohja me problemet dhe vështirësitë e tij, dialogimi ndërmjet shtetit të Kosovës dhe atij të Bavarisë, bashkëpunimi i ngushtë LAPSH-Konsullata-prindër dhe mbi të gjitha orientimi drejt zgjidhjeve efikase.

Në qendër të diskutimeve ishin :

-Hapja e klasave të reja.

-Rritja e numrit të nxënësve në mbarë Bavarinë.

-Sensibilizimi i prindërve dhe i komunitetit.

-Shkëmbimi i eksperiencës me shkollat e mësimit plotësues të gjuhës shqipe në mbarë Diasporën.

-Trajnimi profesional dhe

çertifikimi i mësimdhënësve.

-Organizimi i ekskursioneve dhe kampeve verore në vendlindje.

Bashkëbisedimi i hapur dhe frytdhënës u mbyll me nje plan konkret, i cili do të implementohet në strukturat e LAPSH-it dhe lë hapësirë për përmirësim të vazhdueshëm në mbarëvajtjen e procesit mësimor.

Nga Zëdhënësja e LAPSh-it