Zbatimin e planit 3-pikësh të BE-së për ta shtendosur situatën në Kosovë, Kurtit i ka kërkuar Sekretari Amerikan i Shtetit, Antony Blinken.

Sekretari Amerikan i Shtetit, Antony Blinken sot një bisedë ka biseduar sot me kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti, përmes telefonike, me të cilin kanë folur për situatën në veri të Kosovës. Po ashtu ka kërkuar de-eskalim në veri të Kosovës dhe t’i kthehet dialogutë ndërmjetësuar nga bashkimi Evropian, duke përfshirë edhe thirrjen e vazhdueshme, që kryetarët e 4 komunave veriore të punojnë nga lokacione alternative. Duke theksuar se vazhdojmë të mbështesim fuqishëm plani trepikësh të Bashkimit Evropian, e cila është rruga më e mirë për të zgjedh problemin, tha Sekretari Amerikan i Shtetit, Antony Blinken.

Lidhur me bisedën  telefonike të  Antony Blinken me Kurtin e ka dhënë edhe zëdhënësi i Departamentit të Shtetit, Matthew Miller (fot. nga radio Kosova e lirë).