Zëri radios së UÇK–së

Nga Isuf Ismaili

Zëri radios së UÇK–së
(Poezi e përshtatur për një tekst të këngës folklorike)

Kur nga flakët e barbarit,
Mbi Kosovë tym, errësirë,
Seç jehoi një zë nga mali,
Nga Radio Kosovë e Lirë.

Zëri i Radios Kosovë e Lirë,
Flet për pushkën e lirisë,
Trimat tanë dhanë betimin,
Për flamur, për Shqipërinë.

Janë betuar para nënës,
Le të rrjedhë gjaku lum,
Për të gjithë Shqipërinë,
Bashkë në dallgë e në furtunë.

Kjo ushtri me ballin ndritur,
Nëpër shekuj prushin mblodhi,
Mblodhi shpirtrat e zhuritur,
Prangat serbe në zjarr i hodhi.

Dhe ky zë jehoi ndër male,
Në mëngjes dhe natën vonë,
Trandi çerdhen e barbarit
Do të kujtohet përgjithmonë.

Dhe vetë zëri i dëshmorëve,
Fjalë e tyre këngë kushtrimi,
Historinë me gjak e shkruan
Sollën ditën dhe çlirimin.

UÇK -së i dha besën,
Deri në qiell e lartëson,
Se qe pushka çlirimtare
I madh e i vogël i besoi.

Frymëzim dhe përkushtim,
Fjala e Radios në Prishtinë,
Dhe vetë zjarri i UÇK – së,
Mjaltë jete për Shqipërinë.