INTERVISTË ME ILIR SEFERI

Intervistoi: Mustafë Krasniqi “BESA” PËR ATDHEUN Mustafë Krasniqi: – Kush është Ilir Seferi dhe cila është veprimtaria e juaj? Ilir Seferi – Me profesion jam Ekonomist në fushën e Hotelerisë dhe Gastronomisë, nënkryetar i rrjetit të parë shqiptar të bizneseve me emrin Besafoundation “Besa”. Mustafë Krasniqi: – Z. Ilir Seferi, çka mund të na thuani se që kur merreni me  […]

Mustafë Krasniqi- Shkolla Shqipe dritare për fëmijët shqiptarë të Diasporës

Intervistoi: Mustafë Krasniqi Intervistë me Vaxhid Sejdiun – mësues i shkollës shqipe në Zvicër dhe veprimtar i arsimit shqip. Ai do të flasë në lidhje me përpjekjet për hapjen e shkollave shqipe në Zvicër, gjatë  vitit shkollor 2019/20, si dhe përpjekjet pas përhapjes së pandemisë, në organizimin e mësimit në gjuhën shqipe në distancë. Pa dyshim, ai hyn në mesin […]

INTERVISTË ME KRYETARIN E FONDACIONIT “BESA” NË BAVARI Z. ANTON KRASNIQI

Intervistoi: Mustafë Krasniqi –Për lexuesin: kush është z. Anton Krasniqi?   Anton Krasniqi: Sëpari, më lejoni ta përshëndes lexuesin tuaj dhe juve, që më nderuat me intervistën e fundvitit të vitit 2019! Jam Anton Krasniqi, i lindur në fshatin Nepole, Komuna e Pejës, ku në këtë fshat kam mbaruar shkollën fillore, ndërsa gjimnazin në Pejë.  Pas përfundimit të gjimnazit kam […]

Elmije Plakiqi: Intervistë me kryeredaktoren e Radios-Kosova e Lirë, luftëtaren e lirisë, Arbanë Qeriqi- Gashi

Arbanë Qeriqi-Gashi është kryeredaktore e Radios-Kosova e Lirë, folëse dhe gazetare e TV-Diellit. Ajo është edhe veterane e luftës së UÇK-së dhe ka marrë pjesë aktive në shërbim të saj edhe si motër medicinale. Me Arbanë Qeriqin jemi njohur qysh në kohën e fillimit të luftës, kur unë kisha lënë detyrën e drejtoreshës së Shkollës, në vendlindjen time në fshatin Nekovc dhe isha rreshtuar […]

ISUF BYTYÇI – Bashkëbisedim me Marsela Koçin, veprimtare e çështjes kombëtare dhe kryetare e Lëvizjës “KRAHËT E SHQIPES”

    ⁃    Kush është zonja. Marsela Koçi dhe cila është veprimtaria e saj kombëtare? Marsela Koçi: Kam lindur në Beratin romantik të një mijë e një dritareve, një qytet i vogël me njerëz të dashur dhe bujarë. Në një familje, që gjyshi i im kishte ardhur me fëmijët nga fshati i Kapinovës, vajza e parë e djalit të madh të familjes […]

Hapet shkolla shqipe në Zyrih të Zvicrës

Në 23 gusht është hapur shkolla shqipe në Zyrih të Zvicrës. Mësuesi Vaxhid Sejdiu ndan për “Shekulli”-n emocionet e kësaj nisme. Kontributi i tij 20-vjeçar për të ruajtur dhe shpërndarë gjuhën shqipe në botë Shkruan: Enida Vërça “Po punojmë të hapim pika të tjera shkollore. Hapja e shkollës shqipe në Volketswil, të Cyrihut, në Zvicër është një ëndërr e bërë […]

LIDHJA E KRIJUESVE SHQIPTARË NË MËRGATË, JETËSOI VITIN E PESTË JUBILARË

NË EMIGRACION, KRIJUESIT JANË RILINDJA E EPOKËS SË RE    “Asgjë nuk është e pamundur, nëse ajo zhvillohet në kohën e duhur”   Xhorxh Adi                    Intervistoj: Mustafë Krasniqi      Z. Qyqalla, fillimisht ju uroj vitin 2019, të jetë një vit i mbarë për ju, shqiptarët kudo që janë! Hasan Qyqalla: Ju falënderoj dhe përzemërsisht përshëndes lexuesin tuaj dhe mbarë bashkëkombësit […]

Aty ku gjuha mësohet edhe ruhet

Synim i yni është që sa më shumë t’i vetëdijësojmë prindërit dhe fëmijët            shqiptarë e, të shkojnë masovikisht në mësimin Plotësues në Gjuhën                 Shqipe, kudo që janë, sepse kështu mësohet e ruhet gjuha e nënës, kultura dhe identiteti kombëtar! Entela Binjaku: Kush është Isuf Bytyçi dhe cila është veprimtaria […]

ATY KU ËSHTË MËSUESI VAXHID JANË EDHE NXËNËSIT E SHKOLLËS SHQIPE

           Shkruan: Isuf Bytyçi Mynih, 22 shtator 2017: Mësuesi Vaxhid Sejdiu me punën, angazhimin dhe përkushtimin e tij në kuadër të shkollës shqipe është bërë model, se si duhet të punojnë mësuesit në shërbim të fëmijëve shqiptarë në mërgatën shqiptare.  Siç dihet edhe zyrtarisht viti shkollor 2017/2018 ka filluar edhe për Mësimin Plotësues në Gjuhën Shqipe. […]