FJALË TË URTA TË NËNËS TEREZË

Argjira Ukimeri

FJALË TË URTA

Fjalët e urta, të përmbledhura, nga autorja Ari Ukimeri.

Shkruan: Argjira Ukimeri (Ma.Sc.Pedagoge)

Sot ndahet çmimi shtetëror “Nënë Tereza” | Gazeta Direkt
 1. Varfëria për të varfëri, do të jetë shumë e vështirë. Kur e lëshova Loreton, për mu ka qenë dita më e vështirë dhe më e keqe.
 2. Për të kuptuar të warfarin, duhet me provua varfërinë nën lëkurën tënde.
 3.  Dhimbja ska skaj, por as dashuria jo.
 4. Dhurata më e madhe për mua do të ishte, nëse zhvillohet dashuria në veçanti ndaj atyre që vuajnë.
 5. Vepra të dashurisë janë vepra të Paqes.
 6.  Të varfëri i sjellin dashuri botës, përmes Dashurisë dhe Durimit.
 7. Njerëzit nuk vuajnë nga uria. Por nga mos-besimi në Zotin, duke ia kthyer shpinën njëri tjetrit.
 8. Njerëzit nuk e dinë se çfarë është varfëria. Sepse janë nën ndikimin e dëshpërimit.
 9. Ka vetëm një Zot, Ai është tek të gjithë. Është e rëndësishme të kuptohet se secili është i barabartë  para tij.
 10. Një shok apo një shoqe, është ai apo ajo që të kupton të kaluarën tënde, beson tek e ardhmja jote, dhe të pranon ty për atë që je.
 11.  Mos jeto me frikën e vdekjes. Por vdis me gëzimin që ke jetuar.
 12. Për tu ngritur nga Toka në Qiell, njeriut i duhen dy krahë: Pastërtia e zemrës dhe Thjeshtësia.