POEZI

Ti gjoksin furtunave ua ke vënë

Kur rrebeshet nxinin në Kosovë,
Kur bubullima dëgjohej anembanë,
Dhe tokës së bekuar i vinte rënd,
Ti gjoksin furtunave ua ke vënë

Tufë poezi nga Hasan Qyqalla

LULËGONXHE

Bart dhembjet nën sqetull
Në prehër shuan etjet, ne gjoks urinë
Me shpirtin madhor, gjer në ringjallje!


Tufë Poezi nga Emin Z Emini

Shkruan: Emin Z. Emini

KOZMOS

Me shpejtësi drite nisur jam
Miliarda vjet zgjati ky udhëtim
Sa më shumë që të afrohem 
Aq dhe më larg prapë të kam


POETI QË JEP VLERA

Fran Tanushi, është njëri ndër poetët e spikatur të fjalës poetike, po ashtu merret me pikëturë dhe shkrime dramatike.

Nga poeti Fran Tanushi zgjodhëm këto  poezi.:

DARDANIA

emër i vjeter
shekujve të tërbuar
çmendurishtKrijuesi që i synon vlera

Tufë poezish nga Hamdi Reçica

Vargjet që shfaqen, kohë pas kohe, në krijimtarinë poetike të Hamdi Reqicës jo vetëm që janë premtuese, për një poezi të mirëfillshme, po me një guxim të madh i qaset vargut të vlerave duke i qëndruar besnik porosisë që jep përmes figurës, metaforës së përshtatur me  strukturën e vargut.

Lini një Përgjigje