IKE…

(Bacë Osmanit) Nga: Mehmet Bislimi IKEike dhe u ngutee në të ikur më thejam pa kohëjam për rrugëdo takoj Afrimin, Sylën e Sylë Durmishinpo shkoj për t’u çmallëse zemra mallit më është kallë tek porta e vjetër a guxojbacë Osmani të të thërrasvetëm edhe një herëpa ndrojtje tek dera të trokasnën Qamilja do më preseherdhe ti biri imerdhepor me vonesëai […]

PËR JU

Nga: Anila Kadija PËR TY Ty që pasionit i ke vënë emrin kohëdhe kohën e kthen në dritë.Ty që nuk të mërzit pritja,tek çdo ditë e ke shpresën,që ta kthesh në energji.Pa mbajtur të fshehur lodhjen apo dhimbjen,nga një zhgënjim i cili si për magji forcë t’u bë.Ty që nuk të zë gjumi mbi pupladhe natën ëndrrat i bën mike […]

NËNËS SIME

Nga: Herman Hesse Hermann Hesse është njëri nga shkrimtarët më të shquar gjermanë, të shekullit të XX-të. NËNËS SIME Kaq shumë kisha për të të thënëPo mbeta larg e larg mërguarNë këto ditë, e dashur Nënë,Më mirë ti më ke kuptuar. Për ty dhuratën kam menduarEdhe punuar gjat’ e gjatë,Porse më mbet këtu, në duar.Ti mbylle sytë këtë natë. Por […]

Aurë qytetëse

Poezia fituese në”Drini Poetik” Nga Sanije Ahmeti Dubova Aurë qytetëse Në heshtje mbledh sonte yjetI marr fshehurazi i vë në gjiMbrapa lulefustani im kujtim vasherieAurë qytetëse griMë zë malli në sheshmë zë malli per tye bëhesh ujë detrashStinë ëndrrash për syMë prekë etja e zjarreveBaladë e shkruar në shiNatë e lodhur prej kohësh pa tyPo s`më del dot fjalae nga […]

TELI I LAHUTËS

Tufë Poezi nga Sahit Shala Shqipja dhe Shqiponja(Për fëmijë) Unë jam Shqipja ,kjo është ShqiponjaUnë Shqipëria ,kjo KosovaNe gjithnjë shumë jemi dashtëPor s’na lenin me u bë bashkë! Por ne kem dhe motra tjera,qe jetojnë në disa treva.Do tua them një gjë te madhe.Ne te gjitha, jem SHQIPTARE! Por e dini çka thanë nëna?Se shumë shpejt, ne bashkë do jenaDisa […]

“ARENA E DHEMBJEVE”

Tufë poezi nga Brahim Ibish AVDYLI OSHËTIMA E KËNGËS Është zë i trishtueshëmmjaft melankolik- me vetminë e erëravee stuhitë e dhembjesnë atë degë të pritjes… Sa e gjerë hapësiraanë e përtej këngësme atë tel të këputur derisa nuk i shohme bebëzat e fjalëvepërtej mjegullave… Kënga është bërëzgjua bletëshnë shpirtin e sajoshtin dhembja nëpër tingujt e përhershëm… TË FSHEHTAT E JETËS […]

TUFË POEZISH NGA Faik Smajli

FYELLI I BACËS UKË(Ukshin Hotit) Fyelli yt kishte veç një vrimëe kur i bije ti Bacëkoha tërbohej me furtunë e vetëtimëse ti nuk i bije me gishta natei bije me jehonë, me epokëfyelli yt bëhej ashti ynë Nuk e di Bacënëse e gjete pendën e Shekspiritpor dikush e shkroi tragjedinë tonëedhe në Krushën tënde u luajtëntragjedi mesjetes’mbeti kush pa një […]

Disa poezi të zgjedhura nga poeti Brahim Ibish Avdyli

Brahim Ibish Avdyli është i lindur më 5.9.1960, në fshatin Morinë, Komuna e Gjakovës, Republika e Kosovës dhe i takon plejadës së shkrimtarëve të fundviteve shtatëdhjetë dhe të fillimviteve tetëdhjetë të shekullit të kaluar (XX). Që në vitet e hershme të rinisë u dha pas dy prirjeve: pas artit të fjalës dhe pas lëvizjes konspirative për lirinë dhe bashkimin e […]

Tufë poezi nga Berat Luzha

Tufë poezi nga poeti, autori i disa librave, ish i burgosur i ndërgjegjes, ushtar i UÇK-së, veprimtar i palodhur i kauzës shqiptare, Berat Luzha. Autorin e këtyre vargjeve e shohim kudo e gjithkund, sidomos kur flitej dhe veprohej për atdheun, popullin e tij shqiptar. Ajo që në vete ngërthen tek krijimtaria e tij është shtrirja e temës me motive të […]