Romani “Bijat e Gjeneralit” i autores Mimoza Hysa

Romani “Bijat e Gjeneralit” i autores Mimoza Hysa, më 26 prill 2024 udhëton për në Zvicër. I përkthyer në gjuhën gjermane nga përkthyesja shqiptare, Loreta Schillock. I botuar në mars të vitit 2024 në Anthea Verlag Berlin (Ü: Loreta Schillock).
Roman i cili ngërthen në vete ballafaqimet dhe përplasjet e shoqërisë shqiptare, përmes historisë së personazheve të bijave binjake, Marsinës dhe Martinës, të një oficeri të lartë ushtarak.

Përmes romanit në fjalë, autorja me një kujdesie të veçantë dhe psikologjike trajton luftën e brendshme, zhvillimet e papritura, që dhe flet për intimitetin, dhunën, sistemin, ambicien dhe rivalitetin e deri te vendimet e vështira që i hapin rrugë tragjedisë.
Për lexuesin ky roman do të promovohet në Biblioteken e PBZ Hardau. Më 26 prill në ora 19:30, në Adresën:
Norastrasse 20, 8004 Cyrih, Zvicër
Telefoni: 41 44 204 98 40
gInformacion: info@anthea-verlag.de
Kontribuesit:
Vaxhid Sejdiu me LAPSH “Naim Frashëri” dhe
Biblioteka e PBZ Hardau
Adresa: Norastrasse 20, 8004 Cyrih, Zvicër
Telefoni: 41 44 204 98 40