Shoqëria LËVIZJA: KUJTOJMË DHE NDEROJMË HEROIN E LËVIZJES DHE TË LUFTËS ÇLIRIMTARE, XHAVIT HAZIRIN

KUJTOJMË DHE NDEROJMË HEROIN E LËVIZJES DHE TË LUFTËS ÇLIRIMTARE, XHAVIT HAZIRIN
Më 17 shtator 1998 forcat pushtuese kishin arrestuar në Prishtinë dhe zhdukur njeriun e mendjes, të organizimit, të veprimit dhe të luftës, Xhavit Hazirin, i cili qysh në vitin 1993 ishte ngarkuar nga Lëvizja Popullore e Kosovës me detyrën historike për udhëheqjen e përgatitjeve dhe të organizimit të Luftës së armatosur antipushtuese – Çlirimtare – UÇK – së…


Shoqëria LËVIZJA ju fton që, nesër, më 17 shtator 2023, në orën 10 e 30 minuta, në përvjetorin e kësaj figure markante të Lëvizjes dhe Luftës Çlirimtare, ta kujtojmë dhe nderojmë jetën, përpjekjen, veprimtarinë dhe luftën e Xhavit Hazirit dhe të LPK – UÇK – së për liri e bashkim kombëtar.
Nderimet bëhen para shtatores së HEROIT, në Kastriot.