TAKIMI I ME KOORDINATORI NACIONAL PËR KULTURË, RINI DHE SPORT NË QEVERINË E REPUBLIKËS SË KOSOVËS, REXHEP HOTI

Shkruan: Mustafë Krasniqi

Lidhja e Arsimtarëve dhe e Prindërve Shqiptarë në Bavari (LAPSH), në prani të mësimdhënësve, Këshillave të Prindërve dhe të Koordinatorit Nacional për Kulturë, Rini dhe Sport në Qeverinë e Republikës së Kosovës, Rexhep Hoti, ku ishte i pranishëm edhe Konsulli i Republikës së Shqipërisë në Munih, z. Dashnor Ibra, e mbajti takimin e pare të këtij viti.

Fotografia e Koordinatori Nacional për Kulturë, Rini dhe Sport

Kryetari i LAPSH-it, Milazim Ukaj, i përshëndeti të pranishmit, nxënësit mësimdhënësit, z. Hotin dhe z.Ibraj, si dhe  përfaqësuesit e Këshillave të Prindërve. Ndërsa takimit i dha emocion kënga “Xhamadani vija vija”…dhe poemën “Unë”, të përformuar nga nxënësit e mësueses Nife Arifi dhe Blerina Shabani.

Fotografia e Koordinatori Nacional për Kulturë, Rini dhe Sport

Më pastaj Hoti ju drejtua nxënësve, ku ndër të tjera tha: “Nxënës të dashur, përmes librit ju mund ta krijoni personalitetin tuaj, të formësoheni në mënyrën më të mirë të mundshme për të ardhmen tuaj. E ardhmja jonë nuk mund të ndërtohet pa u përkushtuar ne për ju, sepse pa arsimimin e juaj ne nuk mund ta përjetojmë as lirinë, as Kosovën, e as Shqipërinë dhe vise tjera. Pra, ju bashkëkombës mërgimtar shqiptar, që jetojnë dhe punojnë në landin e Bavarisë duhet ta kuptoni se jeni pjesa e pandashme e atdheut, shqiptarëve që jetojnë në Ballkan, pjesa më e rëndësishme dhe vitale e popullit tonë”. Hoti pos tjerash foli edhe për rëndësinë e ruajtjes së gjuhës, traditës e kulturës shqipe në diasporë dhe për mundësinë që Programi Nacional për Rininë ofron për nxënësit shqiptar në diasporë.

Fotografia e Koordinatori Nacional për Kulturë, Rini dhe Sport

Hoti për nxënës ndau dhurata, komplet libra, kurse për aktivistët dhe anëtarët të kryesisë së LAPSH-it ndau mirënjohje. Takimin e përshëndeti edhe Dashnor Ibra, ku ndër të tjera tha: “Dhurimi i librave, për nxënësit shqiptarë në Bavari, është një hap i duhur për ruajtjen e gjuhës shqipe”. Njëkohësisht vlerësoj bashkëpunimi mes shtetit të Kosovës dhe atij të Shqipërisë në këtë drejtim. Gjë që dhe vlerësoj punën dhe angazhimin e kryesisë dhe të mësimdhënësve të LAPSH-it, e cila krahas vullnetit, punës së saj, për ruajtjen e gjuhës shqipe, është e angazhuar për rritjen e numrit të nxënësve, ku për këtë ka merita të mëdha, tha z. Ibra!

Takimi vazhdoi me punimet e rregullta të LAPSh-it, ku dhe u diskutua rreth disa pika të ndryshme. Ajo e ngritjes së numrit të nxënësve, paga për mësimdhënës-it/et, bashkëpunimi me biznese dhe shoqata që veprojnë në landin e Bavarisë.

Në këtë takim u shqyrtua pikat të cilat ishin me prioritet, po gjithashtu u morën edhe me rregulloren e punës së mësimdhënësve, si dhe angazhimin për manifestimin e Pavarësisë së Kosovës.

Fotografia e Koordinatori Nacional për Kulturë, Rini dhe Sport